Spaces: verovert de wereld online

Omschrijving

Spaces is een full-service, creatieve kantooromgeving voor premium ondernemers. Ze waren één van de eerste aanbieders van kantoorruimte, memberships en meeting rooms in abonnementsvorm. Spaces koos Digital Natives als online bureau om hun internationale digitale expansie te verzorgen.

Doel

A) Het doel is om zoveel mogelijk kantoorruimte, memberships en meetingrooms per locatie te verkopen.

B) Het premium merk Spaces vertalen naar online omgevingen.

C) Een platform ontwikkelen die in de toekomst naar 100+ Spaces locaties wereldwijd kan schalen. Hierin moeten alle marketingfunnels inzichtelijk zijn voor het moederbedrijf.

Resultaat

Spaces is een sales-gedreven organisatie die sterk leunt op de merkervaring van de premium kantooromgevingen. Spaceworks.com is daarom primair bedoeld voor het verwerven van leads voor de verhuur van kantoorruimte, memberships en meeting rooms. Secundair biedt Spaces een portal en mobile app waarin members gebruik kunnen maken van de Spaces diensten op locatie.

Binnen de user-research en data die we onderzocht hebben bleek dat bedrijven en freelancers die zoeken naar plekken om te werken altijd uitgaan van de locatie. De strategie voor Spaces hebben we dan ook gebaseerd op: Location First.

De opzet van landingspagina’s en journeys op de website zijn hier sterk op gebaseerd en versterken ook de propositie van Spaces. Op deze manier kunnen ook alle marketingfunnels achter de website makkelijk gesorteerd worden op locatie zodat we direct zien wat de conversies per vestiging zijn.

De website die we gelanceerd hebben is: www.spacesworks.com. Aan online marketing wordt ingezet op Adwords, Display, Facebook en Twitter. Verder is er een Mobile App genaamd Spaces Works in de App Store verkrijgbaar gericht op de community van alle Spaces locaties.

Qua cijfers: Zes maanden na lancering van Spacesworks.com zijn de sessies gegroeid met 134%, het aantal gebruikers met 83% en pageviews met 86%. Het aantal leads is gegroeid met 276% en de conversie ratio van de belangrijkste metric, tour request, is verbeterd met 61%.

Overige informatie

Spaces is een bijzonder Amsterdams bedrijf en maakt nu een waanzinnige internationale groei door. Hiervoor investeren ze veel in hun merk, digital design en hun online presence. Het premium product komt daardoor online goed tot leven en zijn ze toonaangevend wereldwijd.

De groei van Spaces wereldwijd faciliteren we bij Digital Natives door middel van onze Evolve programma. Een vorm van samenwerken waarin we twee wekelijks cijfers evalueren, verbeteringen aan het platform voorstellen en deze in kleine iteraties doorvoeren. Dit gaat in een snel tempo waardoor het kan zijn dat de screenshots niet meer volledig overeenkomen met de liveomgeving.

+ Voeg case toe