Sport.nl - Een interactief platform

Omschrijving

Concept, design en technische realisatie van een interactief sportplatform voor NOC*NSF: Sport.nl.

Doel

Elke maand stellen honderdduizenden consumenten sportgerelateerde vragen. Het online antwoord op deze vragen is erg versnipperd te noemen. Met Sport.nl wil NOC*NSF één centraal online sportplatform bieden. Een platform voor alle sporters, (nog) niet-sporters en sportverenigingen in Nederland. Sport.nl moet sporters helpen bij het maken van een keuze voor een sport en/of een sportclub bij hen in de buurt, (nog) niet-sporters aanmoedigen te gaan sporten en sportverenigingen helpen bij het vinden van nieuwe leden.

Resultaat

Begonnen is met het uitwerken van een flow, aansluitend op de brede doelgroep die Sport.nl bedient. Alles gericht op een optimale ervaring voor de bezoeker. Sporters en sportclubs moeten elkaar daadwerkelijk vinden op Sport.nl en (nog) niet-sporters moeten enthousiast worden voor sport.

Vervolgens is het design gemaakt: responsive voor tablet en desktop en een aparte mobiele website. Met onder andere een innovatieve navigatiebalk aan de linkerkant, pagina’s voor elke sportvereniging, een heldere test om te ontdekken welke sport bij jou past en een overzichtspagina met artikelen, inclusief een filtermogelijkheid.

Na het designtraject is Sport.nl technisch gerealiseerd, met onder andere:

- Een koppeling met verschillende databases van sportbonden. Zo worden de verschillende clubs die lid zijn van een sportbond automatisch ingeladen.
- Ontwikkeling van het ‘claim jouw club’-principe, waardoor leden beheerder kunnen worden van hun clubpagina.
- Integratie van ‘feedback loops’ (zoals bij LinkedIn), waardoor sportverenigingen op de hoogte worden gehouden als er sporters op hun clubpagina zijn geweest en worden aangemoedigd om hun informatie zo volledig en up to date mogelijk te hebben.

Na concept, design en techniek staat er een interactief sportplatform met:

- 13.687 sportverenigingen;
- 48 verschillende sporten;
- een sportwijzer die al 14.325 keer is ingevuld.

Infocaster

Arnhem
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe