SpotOn, Editing en sharing van Live TV fragmenten

Omschrijving

SpotOn is een mobiele video editing tool waarmee redacteuren overal kwalitatief hoogwaardige live televisiecontent direct kunnen delen op sociale media. Vanaf de bank kan je nu zelf TV content in een paar tellen posten op sociale kanalen. Heel snel, maar vooral als eerste zodat je de bron voor social content

Doel

Mooie TV momenten worden meer dan eens virale knallers op internet en social media. Echter, als je miljoenen betaald hebt voor de uitzendrechten en je ziet jouw content overal terug zonder dat jij het bewust hebt verspreid of daarvan profiteert, is dat dubbel zonde. Het is vaak met de hand gefilmd of slecht ‘ge-grabbed’. De views en/of opbrengsten gaan naar iedereen behalve naar de oorspronkelijke eigenaar.
Dit is lastig op te lossen wanneer interne processen om content vanuit de regiekamer op social te krijgen langdurig zijn. Daarnaast is het verbieden of het continue opsporen en laten verwijderen van content tijdrovend. Dus hoe kunnen we dit fenomeen juist voor ons laten werken? Hoe profiteren we van het gegeven: sneller is beter en hoe kunnen we zorgen dat deze mooie momenten in hoge kwaliteit beschikbaar worden gesteld en vooral; dat we constant de eerste zijn die deze content deelt?

Juist om dit te tackelen hebben we SpotOn ontwikkeld. Een mobiele video editing tool waarmee redacteuren live televisie momenten direct kunnen grabben, editten en kunnen plaatsen op hun eigen sociale kanalen. De editor laat een directe weergave zien van de stream van de kanalen. In de editor kun je direct jouw clipje selecteren, aanpassen en doorplaatsen op de sociale kanalen. Hierdoor kun je als redacteur je eigen content direct online publiceren. Als eerste, rechtstreeks vanuit de oorspronkelijke de bron. En dit maakt dat jij eigenaar bent en blijft van jouw originele content.

Resultaat

Redactieleden van Ziggo Sport, RTL, LindaTV, BNR en SBS gebruiken deze tool dagelijks. De beste validate was de winst van Max Verstappen in Barcelona. De redacteur zat thuis op de bank en had letterlijk 20 seconden na de winst van Max deze legendarische clip online op de sociale kanalen. Deze clip had vervolgens binnen 2 dagen een bereik van ruim 6,5 miljoen mensen, doorgeplaatst door andere media en was de bron der bronnen.
Een andere bijkomstigheid is dat het aantal volgers op social met 300% gegroeid is en per geposte clip doorgroeit met tientallen tot duizenden followers. Immers, de volgers krijgen ook echt goede content als eerste. En dat is het volgen waard.

In totaal hebben de SpotOn clips inmiddels voor een bereik van ruim 100 miljoen personen/views gezorgd. Momenten zoals de winst van Max Verstappen in Spanje, het eerbetoon aan Johan Cruijff in Camp Nou en de spectaculaire momenten tijdens het gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven hebben het online bereik te danken aan de SpotOn Tool.

SpotOn kan gekoppeld worden aan de eigen sociale kanalen waardoor ook GeoBlocking toegepast kan worden wanneer men dat wil of direct content kan injecteren in de eigen content systemen (CDN’s). Klinkt allemaal ingewikkeld. Maar eigenlijk is SpotOn een super simpele tool waarmee je thuis vanaf de bank je TV content in een paar tellen kunt posten op social media. Razendsnel, kwalitatief hoogwaardig en rechtstreeks uit de bron zodat jij eigenaar van de content bent en blijft.

Overige informatie

+ Voeg case toe