Stayokay versimpelt online boekingsproces

Omschrijving

Stayokay hostels vind je door heel Nederland. Een optimaal boekingsproces is essentieel om de concurrentie aan te gaan met vergelijkingssites. Ons User Experience- en optimalisatie team onderzocht data en gebruikersgedrag door middel van eye-tracking om de mobiele boekingsflow te verbeteren. Dit resulteerde in een geweldige verbetering van de boekingsflow.

Doel

Op basis van de onderzoeksresultaten is het de bedoeling om de mobiele boekingsflow te optimaliseren en het conversiepercentage te verhogen.

Resultaat

Uit het onderzoek is gebleken dat 65% van de bezoekers de mobiele website gebruikt voor online boekingen. Hiervoor zijn er aanpassingen gemaakt aan de bestaande website, de mobiele boekingsmodule is versimpeld. Voorbeelden van de aanpassingen zijn een specifieke set aan opties zoals soort kamer, aantal bedden, gedeelde kamer of niet, sekse voorkeur en wel of geen ontbijt. Daarnaast worden de lokale toeristenbelastingen per gemeente getoond omdat die kunnen verschillen.

Door de verbeteringen is de conversie direct met 24% toegenomen.

Overige informatie

Tijdens de implementatie is een meetplan opgesteld en met behulp van Google Tag Manager kunnen we na lancering resultaten meten en bijsturen.

We are you

Tuil
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Disciplines

Type oplossing

Tags

+ Voeg case toe