Ster Local

Omschrijving

Orange Juice heeft in opdracht van Ster de webtechnologie voor het nieuwe platform Ster Local ontwikkeld. Met Ster Local kunnen adverteerders online een videocommercial maken en hiermee lokaal adverteren. De videocommercials worden als pre-roll uitgezonden bij programma's op NPO Start (voorheen Uitzending Gemist).

Doel

Ster is verantwoordelijk voor alle reclame die wordt uitgezonden door de Nederlandse Publieke Omroep. De reclameruimte werd in het verleden vrijwel alleen gevuld met grote, landelijke campagnes, maar met de lancering van Ster Local verandert dit. Met het platform richt Ster zich op een voor hun nieuwe doelgroep, namelijk lokale adverteerders. Deze doelgroep kenmerkt zich door bedrijven met een businessmodel dat sterk samenhangt met de vestigingsplaats. De mogelijkheid om regionale campagnes op te zetten maakt adverteren via Ster ook voor deze groep aantrekkelijk en rendabel.

Om te adverteren via Ster Local hoeft de adverteerder geen commercial te laten maken, dit kan eenvoudig zelf gedaan worden. Dit scheelt veel kosten, waardoor video advertising een stuk toegankelijker wordt voor lokale adverteerders. Er zijn drie verschillende videotemplates die gepersonaliseerd kunnen worden met een logo, foto’s en tekst. De videocommercial wordt direct online gecreëerd en kan vervolgens gebruikt worden voor een lokale campagne. De adverteerder kan zelf kiezen in welke gemeente(n) de video wordt getoond en wat de looptijd van de campagne is. Ster Local werkt met een vast aantal impressies per week, ongeacht de grootte van de gekozen regio. Indien de regio niet groot genoeg is om het vastgestelde aantal impressies binnen de tijd te behalen, dan wordt de campagne automatisch verlengd.

Resultaat

Voor het online creëren van de videocommercials heeft Orange Juice een nieuwe web-based technologie ontwikkeld. Het gehele proces wordt online doorlopen, het is niet nodig om software te downloaden. Voor het personaliseren van de templates maken we gebruik van scripting. Hiermee zorgen we ervoor dat de content van de adverteerder op de juiste plek in de video terechtkomt. In het personalisatieproces kunnen we nagenoeg realtime een low-res preview tonen van het eindresultaat. Vervolgens wordt, wanneer de adverteerder tevreden is met het resultaat, het proces voor het genereren van het productiebestand gestart. Ook dit is volledig web-based. Het resultaat: een high-res MP4 bestand, conform de specificaties van Ster voor een commercial op NPO Start.

Het maken van een videocommercial en regionaal adverteren via Ster Local is getest met verschillende pilotklanten. De resultaten hiervan zijn veelbelovend: de CTR (click through rate) van de lokale commercials ligt beduidend hoger dan bij bestaande campagnes. Hieruit blijkt dat een commercial van een lokale adverteerder interessant wordt gevonden door de gebruikers van NPO Start. Dit is te verklaren door het gevoel van herkenning en relevantie bij de kijker wanneer de adverteerder zich in dezelfde regio bevindt.

Orange Juice

Arnhem
Orange Juice
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe