Storyplaza Unilever

Omschrijving

Voor Unilever maakten we Storyplaza: een besloten verzamelplaats waar de persoonlijke verhalen van alle wereldwijde medewerkers een plekje krijgen, om hen te inspireren een bijdrage te leveren aan het Unilever Sustainable Living Plan. Uiteraard klaar voor desktop, tablet en mobile.

Doel

Duurzaamheid is een van de pijlers van Unilever. Deze waarde willen zij ook terugzien bij hun medewerkers. Unilever heeft het Sustainable Living Plan; in een periode van zes weken wordt via diverse challenges bewustwording op het gebied van duurzaamheid gerealiseerd. De valkuil is dat mensen na deze zes weken terugvallen in hun oude patroon. Unilever zocht daarom naar een passend vervolg hierop, om de betrokkenheid voor de lange termijn te behouden.

De wens was een platform dat modern oogt en makkelijk in gebruik is. Een plaats voor alle medewerkers wereldwijd, waar zij hun verhalen en ervaringen kunnen delen. Waar zij bovendien hun collega's kunnen inspireren om zelf iets duurzaams bij te dragen aan hun omgeving. Het antwoord hierop is Storyplaza.

Voor Unilever is ook visualiteit belangrijk: we hebben een modern en strak platform gemaakt dat uitnodigt tot gebruik. Grote visuele headers, grote typografie, veel witruimte en dat alles ondersteund door robuuste techniek. Maar wel zodanig dat het makkelijk in gebruik is, ook voor mensen die niet gewend zijn met een computer te werken.

Resultaat

Iedereen met een Unilever-account kan een verhaal maken en delen. Wij hebben hiervoor speciaal een visuele editor gebouwd. Het werkt heel eenvoudig. Iedereen die overweg kan met Word of Pages, is in staat een verhaal op te maken en hierbij beeld of video's toevoegen.

Visueel is het zodanig ontworpen, dat je in een oogopslag ziet waar een verhaal over gaat. Je kiest als gebruiker een 'cover image' en aan de hand daarvan wordt er een preview gemaakt. Dit nodigt uit tot verder lezen en werkt het doel van Unilever extra in de hand: ervaringen delen, aanzetten tot een idee en gezamenlijk een stap vooruit maken op het gebied van duurzaamheid. Om dit te integreren in de denkwijze van velen en de waardeketen definitief te beïnvloeden.

Peakfijn

Amsterdam
Peakfijn
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe