Studiekeuze123

Omschrijving

Studiekeuze123 is de officiële vergelijkingssite en een initiatief van het ministerie van OCW in samenwerking met studenten en de hoge onderwijsinstellingen. Studiekeuze123 verzamelt objectieve informatie over alle erkende opleidingen aan Nederlandse hogescholen en universiteiten. Zo helpt Studiekeuze123 scholieren en studenten stapsgewijs bij het kiezen van de juiste opleiding.

Doel

Studiekeuze123 wil met haar online dienstverlening scholieren en studenten nóg beter helpen bij het kiezen van de juiste opleiding en de samenwerking met onderwijsinstellingen optimaliseren.
Hoe beter de informatievoorziening, hoe makkelijker de juiste studiekeuze.
Voor de samenwerking met de (hoge) onderwijsinstellingen is een aparte website: studiekeuzeinformatie beschikbaar. Voor professionals, zoals studiekeuzebegeleiders, staan hier onder andere hulpmiddelen op om scholieren te begeleiden met de keuze voor een opleiding. Daarnaast wil Studiekeuze123 samen met het hoger onderwijs bijdragen aan de informatievoorziening voor studiekiezers.
De online informatie en dienstverlening van Studiekeuze is dus verspreid over twee websites.

Resultaat

Studiekeuze123 is de officiële vergelijkingssite en een initiatief van het ministerie van OCW, in samenwerking met studenten en de hoger onderwijsinstellingen. One Shoe is sinds 2016 de digitale partner en werkt op agile wijze aan het optimaliseren van het digitale ecosysteem van Studiekeuze123: het platform én de bijbehorende tools. Zo heeft One Shoe de achterkant van de website al volledig herbouwd. Met dit als basis wordt nu geleidelijk gewerkt aan het samenvoegen van beide websites tot één website met daarop alle informatie voor studiekiezers en onderwijsinstellingen. De focus ligt op het design en User Experience.
Bij een (vervolg)opleiding wil je op de juiste plek zijn. En om die beslissing zo goed mogelijk te kunnen maken, willen we het de scholieren en studenten zo makkelijk mogelijk maken. One Shoe en Studiekeuze123 nemen daarom continue de gebruikerservaring onder de loep. We voegen steeds nieuwe tools toe, verbeteren de informatie indeling op de pagina’s en verfijnen de stijl en het design. Het vinden van alle informatie over de opleidingen (bijvoorbeeld welk vakkenpakket de scholier nodig heeft) en het vergelijken van onderwijsinstellingen is consistent, overzichtelijk en handig in gebruik.
En het werkt! Door het uitvoeren van usability tests, continue nieuwe onderdelen te introduceren, meten en optimaliseren is sprake van 300% conversie via de opleidingspagina’s op Studiekeuze123 naar de websites van de onderwijsinstellingen. Studiekiezers vinden dus nog efficiënter (achtergrond)informatie over de verschillende studies. Ook is het vergelijken van opleidingen makkelijker en daarmee het vinden van de juiste opleiding.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

One Shoe

Utrecht
One Shoe
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe