Summa college maakt een duidelijke keuze: De toekomstige

Omschrijving

Via de succesverhalen uit de onderwijs sector wist ook het Summa College haar weg te vinden naar Estate. En met een duidelijke wens. Een responsive, corporate website die de toekomstige student informeert en helpt bij de studiekeuze.

Doel

Wensen nieuwe site
• Een CMS dat het voor de web redacteuren mogelijk maakt om de content goed te onderhouden. Ook het Summa College werkt nu met het gebruiksvriendelijke Progress Sitefinity CMS.
• Meer beeld, minder tekst.
• Uiteraard responsive, want met de student als hoofddoelgroep dien je juist op mobiel ook goed zichtbaar te zijn.
• Online implementatie van de volwassen geworden huisstijl.
• Van 20 aparte subsites voor de verschillende scholen naar één overzichtelijke corporate website. Wel met behoud voor de scholen om zich zelf profileren.
• Betere funnel en ondersteuning in het keuzeproces van de aankomende student.

Resultaat

In de nieuwe site worden de studierichtingen weergegeven als interessegebieden en dienen deze als startpunt voor de bezoeker. Door deze indeling komen studenten snel op de juiste plek én bij de juiste informatie. Snel kunnen zoeken & een goede filtering is essentieel voor het succes van deze site.

Alle content items zijn aan de achterkant met elkaar verbonden. Hierdoor verschijnt een nieuwsitem automatisch bij de juiste opleiding en andersom. Dit is voor de web redacteuren een erg gebruiksvriendelijke en efficiënte opzet. Met één actie staat het overal met behoud van relevantie voor de bezoeker.

Over het project
De website is in vier sprints ontwikkeld. Na de tweede sprint was het voor de web redacteuren al mogelijk om te starten met het vullen van de site. Hierdoor is er, in een nauwe samenwerking, door zowel het web team van Summa als het team van Estate binnen korte tijd veel werk verzet.

Overige informatie

Plannen 2017
In 2017 krijgt niet alleen de toekomstige voortgezet onderwijs student de aandacht die hij verdient maar ook particulieren en bedrijven. Deze doelgroep krijgt een eigen ingang met relevante informatie en cursus/opleidingen aanbod. Daarnaast gaat de website nog volwassener worden met meer visuele content en een nog beter ondersteuning in studiekeuze.

Estate Digital, part of We are you

Tilburg
Estate Digital, part of We are you
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe