Superguide

Omschrijving

De Superguide bestond al in app vorm. De app geeft tv-gerelateerd nieuws, filmtips en advies over wat je vandaag niet mag missen op tv. Superguide.nl moet naast de app ook op het web de meest uitgebreide gids worden voor tv, films en series.

Doel

Veronica Magazine geeft al haar leven lang tv-tips, filmadvies en reviews over alles wat je kunt zien op lineaire tv en on-demand-aanbod. Het vormde een databank met inmiddels ruim 40.000 films, series en tv-programma's. Je kunt stellen dat Veronica in Nederland een autoriteit is op dit gebied. Met Superguide maakte Veronica die informatie beschikbaar voor iedereen via een app.

Ondanks dat de app succesvol is, heeft nog niet iedereen toegang tot alle films, series en tv-programma's, omdat een webversie ontbreekt. Een toegankelijke webversie van Superguide moet alle waardevolle content beschikbaar maken voor iedereen, ook als je de app niet gebruikt. Een webversie is indexeerbaar voor zoekmachines, waardoor meer mensen profiteren van alle reviews, kijktips en entertainmentnieuws.

Veronica Superguide moet de bron worden voor alles wat je niet wilt missen op tv.

Resultaat

Veronica Uitgeverij heeft met Superguide.nl de meest complete tv-gids van Nederland. Je vindt er 40.000 tv-programma’s, films en series.

Superguide gaat verder dan lineaire tv, want de redactie biedt ook kijktips, nieuws en achtergronden bij on-demand-aanbod van onder andere Netflix, HBO en Videoland en van online video’s op Youtube, Kijk.nl en NPO.

Enrise ontwikkelde binnen twee maanden een webversie van de bestaande Superguide app, met een eigen en toch herkenbaar design. Dankzij de webversie is de content nu ook indexeerbaar voor zoekmachines en beschikbaar voor iedereen die de app niet gebruikt.

Superguide is ontwikkeld als een ‘isomorphic’ Javascript applicatie op basis van ReactJS. Daarbij delen de front- en backend-implementatie dezelfde broncode. Je krijgt er een extreem snelle gebruikerservaring voor terug.

Overige informatie

Het lijkt eenvoudig om van een app een webversie te maken. De weg wordt immers andersom redelijk eenvoudig bewandeld: er is een website, ‘dus’ een app wordt een uitgeklede versie van de site of doet alleen enkele taken heel goed. Helaas blijkt dat iets te kort door de bocht. Bij een webversie van je platform heb je niet alleen meer ruimte, maar ook andere vormen van interactie, andere technieken en je moet niet vergeten dat het om de gebruiker gaat en niet alleen om een plek voor content.

Technisch gezien zijn er enkele hobbels die weggenomen moeten worden. Ontsluiting via API’s, het wel of niet zelf bouwen van een tv-gids en de beschikbaarheid en capaciteit van servers.

Veronica voorzag ons van een wireframe, dat de basis vormde voor het design. Enrise maakte het grafisch ontwerp voor de website in de periode dat ontwikkelaars de technische randvoorwaarden in orde maakten.

We kozen voor een ‘isomorphic’ Javascript applicatie op basis van ReactJS. Daarbij delen de front- en backend-implementatie dezelfde broncode. Voor de eindgebruiker levert dit een supersnelle gebruikerservaring op en voor ontwikkelaars een traject met veel minder afhankelijkheden en risico’s. Gecombineerd met CSSNext, zorgde de aanpak voor snelle iteraties in zowel design als functionaliteit.

Enrise

Amersfoort
Enrise
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe