Tellow, de boekhoudtool voor zzp'ers

Omschrijving

Het afgelopen jaar heeft Move4Mobile in samenwerking met Rabobank Nederland een compleet nieuwe boekhoudtool ontwikkeld met de naam Tellow. Tellow is speciaal ontwikkeld voor zzp’ers. Met behulp van een intuïtieve app en webapplicatie wordt de ondernemer ondersteund bij het up-to-date houden van zijn administratie.

Doel

Met Tellow moest boekhouden voor zzp-ers makkelijk en leuk worden. Zelf je boekhouding doen blijkt voor velen een grote drempel te zijn. De wens was om dit simpel en overzichtelijk te houden, zodat het geen drempel vormt om te gaan ondernemen. Move4Mobile is gevraagd om deze boekhoudtool te bouwen voor Rabobank.

Resultaat

Het plan van aanpak voor de ontwikkeling van Tellow vloeide voort uit de resultaten van een test met een Minimum Viable Product (MVP). Het doel van de MVP was om te onderzoeken welke wensen de doelgroep had. De MVP heeft ruim een jaar gedraaid onder een testgroep van ongeveer 50 zzp'ers.

De software voor het boekhoudsysteem werd als eerste ontwikkeld. De financiële en boekhoudkundige kennis bij Rabobank in combinatie met de technische kennis van Move4Mobile bleek een schot in de roos. Samen hadden we binnen no-time de core van het systeem ontwikkeld en getest. Toen de basis stond is gestart met alle componenten waaronder het facturen maken en inkomende bonnen en facturen scannen. Tellow is in 2016 gelanceerd. zoals de wens was, een geautomatiseerde boekhoudtool geworden.

Het aantal aanmeldingen groeit enorm. Doorontwikkeling en het toevoegen van nieuwe functionaliteiten gaat dan ook continu door.

Overige informatie

Zeker-OnLine Keurmerk

Als zevende van de ruim driehonderd boekhoudpakketten in Nederland heeft Tellow het Zeker-OnLine Keurmerk gekregen. Dat maakt Tellow, gestart in 2016, niet alleen een van de weinige maar ook de snelste in het behalen van dit certificaat. Zeker-OnLine, mede ontwikkeld door de Belastingdienst, wil online dienstverlening veiliger maken voor ondernemers.

Om in aanmerking te kunnen komen voor het Keurmerk Zeker-OnLine dienen aanbieders van online administratieve diensten te voldoen aan hoge kwaliteitseisen die een betrouwbare en continue verwerking van transacties waarborgen. Zeker-OnLine heeft daarvoor 280 normen opgesteld waaraan Tellow is getoetst.

Aspecten waarop wordt getoetst zijn: juridische aspecten, functionele aspecten en beheer en beveiliging van de technische infrastructuur. Door de inzet van Move4Mobile voldoet Tellow aan de functionele aspecten en het beheer en de beveiliging van de technische infrastructuur. Hierdoor voldoet Tellow aan de eisen, betrouwbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid die gesteld worden.

Move4Mobile

Zwolle
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe