The story behind wallpaper we'll never forget

Omschrijving

Windows stopt na jarenlange trouwe dienst met de ondersteuning van ’s werelds meest gebruikte besturingssysteem: Windows XP. Inmiddels heeft Windows XP al een aantal opvolgers gekregen, maar zijn er nog meer dan een miljoen tevreden gebruikers in Nederland. Hoe neem je afscheid van zo’n icoon?

Doel

Hoe nemen we op creatieve wijze afscheid van het icoon Windows XP? De doelgroep? Iedereen die “groot” is geworden met dit iconische besturingssysteem. Van huidige jonge gebruikers tot 60 plussers die het internet hebben ontdekt met “The Bliss” op de achtergrond.

Resultaat

Door even terug te gaan naar waar het allemaal begon en wat iedereen herkent als het beeld van Windows XP: wallpaper Bliss. We brengen de meest bekeken foto ter wereld een waardig afscheid: we zochten fotograaf Charles O'Rear op in LA.

Om awareness te creëren rond het beëindigen van de ondersteuning van Windows Xp was er een inhoudelijke campaign georganiseerd. Omdat Microsoft naast deze inhoudelijke campaign ook stil wilde staan bij het einde van een tijdperk, is gekozen voor een documentaire over “het” beeld van dit besturingssysteem, de achtergrondafbeelding. Wat veel mensen niet weten is dat het een echte foto is, geschoten in het heuvelachtige landschap van California. Gemaakt als een toevalstreffer en geworden tot het beeld van het meest gebruikte besturingssysteem van de wereld.

Waarom Award waardig?
Omdat naast een campaign over de risico’s van het nog steeds gebruiken van Windows Xp is gekozen om ook even stil te staan bij dit iconische besturingssysteem. De relevantie, aanstekelijkheid en authenticiteit van de gekozen documentaire is bijzonder hoog, voor zowel het merk als publiek. Dit wordt ondersteund door:

- 1.332.289 organische views
- Bijna helft heeft video uitgekeken

Dorst & Lesser

Amsterdam
Dorst & Lesser
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe