WE Fashion: Toekomstbestendige inRiver PIM oplossing

Omschrijving

Het modemerk WE Fashion koos voor het inRiver Product Marketing Cloud pakket, een SaaS oplossing. Met de inRiver Product Marketing Cloud (iPMC) oplossing beschikt WE Fashion nu over solide PIM-software die één versie van de waarheid toont.

Doel

Om de verkoop op de verschillende online platforms waarop WE Fashion actief is verder uit te kunnen bouwen en het merk verder te kunnen laten groeien, ontstond de behoefte aan een nieuwe product informatie management oplossing. De PIM-oplossing die eerder bij WE Fashion in gebruik was, kon niet in die behoefte voorzien omdat dit platform niet langer door de ontwikkelaar werd geoptimaliseerd en onderhouden, er zat zelfs een duidelijke einddatum aan het product.

De ‘end-of-life’ datum voor het bestaande PIM-platform, zorgde voor een harde deadline voor de nieuw te integreren oplossing. WE Fashion zocht dan ook naar een toekomstbestendige oplossing in combinatie met een ervaren implementatiepartner.

De eisen
Het nieuw te integreren Product Information Management systeem moest voldoen aan een aantal eisen:

• Klanten van WE Fashion een nauwkeurige, complete en van hoge kwaliteit productinformatie in alle kanalen kunnen bieden;
• Het bestaande verrijkingsproces herzien en verbeteren;
• Een kortere doorlooptijd van het verrijkingsproces realiseren;
• Meetbare verrijkingsworkflow met status indicatoren;
• Meer snelheid in het verrijken, waardoor een snellere time-to-market gerealiseerd kan worden.

WE Fashion koos voor het inRiver Product Marketing Cloud pakket, een SaaS oplossing. Dit pakket voorziet in bovenstaande behoeften en heeft inmiddels wereldwijd duizenden gebruikers.

Resultaat

Met de inRiver Product Marketing Cloud (iPMC) oplossing beschikt WE Fashion nu over solide PIM-software die één versie van de waarheid toont. Eén plaats voor het verrijken en aanpassen van productgegevens. De WE Fashion webshop structuur en bijbehorende producten worden volledig gemanaged door inRiver dankzij het gebruik van onder andere Intelligent Linking. Daarnaast worden ook ‘Looks’ en gerelateerde artikelen beheerd op één centrale plaats.

Het voordeel van een SaaS-oplossing als inRiver is dat het standaard een zeer compleet en functioneel pakket is. Het beweegt mee met de behoeften van de vele duizenden gebruikers. Een SaaS-oplossing kent vaak beperkingen voor het toevoegen van klantspecifieke wensen, dit kan doorgaans alleen via API's. InRiver staat partners echter ook toe om aanvullende componenten toe te voegen aan de oplossing. XSARUS heeft, dankzij de jarenlange ervaring als inRiver-partner, al meerdere malen dergelijke componenten ontwikkeld, waarmee het het toch mogelijk wordt om klantspecifieke wensen te realiseren - binnen de oplossing. Het beste van SaaS en het beste van maatwerk. Zo ook in het geval van WE Fashion.

Overige informatie

Gestructureerd, efficiënt en minder foutgevoelig
Met de rapportages uit iPMC is vooraf te checken of productgegevens correct, compleet en op tijd klaar zijn voor publicatie. Dankzij de gecontroleerde en geautomatiseerde workflows die in het systeem zitten, is de doorlooptijd op productinformatie verlaagd en daarmee de time-to-market vele malen korter.

XSARUS

Middelharnis
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe