Zusss: Toekomstproof Magento Commerce platform

Omschrijving

XSARUS ontwikkelde een Magento Commerce platform voor Zusss. Een perfecte match, aangezien Magento enorm flexibel is en naar wens aan te passen en uit te breiden is; Een commerceplatform dat is ontwikkeld voor optimaal gebruiksgemak.

Doel

Zusss begon als een hobby, maar groeide dankzij een flinke portie ondernemersinstinct al snel uit tot een succesvol feel-good merk. De webshop was echter nog op start-up niveau: de relatief eenvoudige webshop barstte uit z’n voegen en het systeem viel uit bij extreme drukte. De hoogste tijd dus voor een toekomstproof platform.

XSARUS stelde eerst de huidige omgeving van Zusss veilig. Alles werd in beheer genomen en optimalisaties zorgden ervoor dat systemen zo goed mogelijk bleven werken. Ondertussen werd er gewerkt aan een gloednieuw platform dat moest voldoen aan onderstaande punten:

• Ingericht op een groeiend productassortiment met een groeiend aantal kenmerken;
• Stabiel en betrouwbaar tijdens extreme drukte/piekmomenten;
• Koppeling met ERP om productinformatie zowel intern als op de website op de juiste manier te kunnen verwerken;
• Goede filterfunctie;
• Goed gevonden worden door Google;
• Goede koppeling met administratie;
• Mogelijkheid tot doelgroepsegmentatie.

Resultaat

De webshop van Zusss heeft nu veel meer mogelijkheden en kan veel meer bezoekers aan. De eerste grote vuurdoop na livegang was Black Friday. Een ontzettend belangrijke dag voor veel retailers en brands, ook voor Zusss. De dag verliep soepel: geen uitval van de shop, geen vertragingen en geen storingen. Vuurdoop geslaagd.

Voor een merk als Zusss is een dealernetwerk erg belangrijk. Op de website werd een functionaliteit ingebouwd waardoor alle verkooppunten goed zichtbaar zijn. Het versterkt een goed dealernetwerk en geeft het platform nog meer kracht. Goed balanceren tussen directe omzetscore en de waarde van een dealernetwerk; Zusss laat zien dat het kan.

Bij het implementeren van een nieuw commerceplatform komt vaak meer kijken dan het inrichten van een website en webshop. Zo moest bij Zusss de interface tussen ERP en de orderverwerker herzien worden, evenals de betaalmodules. Daarnaast wordt de orderverwerking uitbesteed, hierdoor werden retouren, opboeken, afboekingen enz. volledig geautomatiseerd. De huidige SKU’s hadden niet de juiste logica, dus die zijn omgenummerd zodat het nieuwe platform makkelijker en overzichtelijker automatiseert.

Het geïmplementeerde Magento Commerce platform biedt voor veel consumenten herkenning. Het doet wat men verwacht en is erg gebruiksvriendelijk. Eén van de optimalisaties die in de nieuwe shop is doorgevoerd, is de verbeterde url-structuur. Een belangrijk aspect om de vindbaarheid in Google te kunnen verbeteren.

Overige informatie

Het Magento Commerce platform is een volwassen platform dat Zusss qua e-commerce inrichting van een 7,5 naar een 9 heeft gebracht. Het biedt alle mogelijkheden om analyses uit te voeren en op basis hiervan continu te optimaliseren.

XSARUS

Middelharnis
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe