Tv kijken voor de nieuwe generatie

Omschrijving

Online live televisie

Tv kijken waar en wanneer jij maar wilt, op jouw manier. Dát is tv-kijken voor de nieuwe generatie! NLZIET lanceerde daarom online live televisie. Met NLZIET kijk je online naar alle programma’s van de Nederlandse tv, zowel live als on-demand, zonder reclame.

Doel

Breng alle metadata van de verschillende streams bij elkaar op het NLZIET-platform
Om het NLZIET-platform klaar te stomen voor live tv, moest het platform volledig worden vernieuwd aan de voor- en achterkant. Een flinke technische uitdaging om al die enorme databronnen van drie verschillende omroepen, een livestream- en een programmagids-leverancier bij elkaar te brengen. Om deze ingewikkelde technische klus te klaren hebben we gekozen voor ‘kanban’. Een agile werkmethode waarbij de focus ligt op de flow en dus op het continu opleveren van features. Kanban stelde ons in staat om snel in te springen op interessante innovaties, en ook op de eisen en wensen van de broadcasters.

Gemakkelijke implementatie
Bij de realisatie waren veel verschillende partijen betrokken, waaronder mobile app ontwikkelaar Triple, smart tv app ontwikkelaar 24i, design en UX door Design in Technology, en videostreaming leverancier StreamGroup. We hebben alles zo ingericht dat alle betrokken partijen met minimale moeite de nieuwe functionaliteit konden implementeren. Tijdens het hele traject hebben wij hecht samengewerkt, remote en op locatie - lang leve Slack!

“Verbouw de winkel, maar houd de winkel ook gewoon draaiende”
De premium online tv dienst van NLZIET moest natuurlijk gewoon blijven doordraaien. Zonder storingen. Met trots kunnen we zeggen dat NLZIET nooit heeft platgelegen tijdens de grote verbouwing. Geen downtime, geen datalekken. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we monitoring oplossingen van Zabbix en Azure ingericht. Daarnaast draaien wij 24/7-diensten, waarbij we, mocht er iets fout gaan, direct kunnen handelen om de impact voor gebruikers laag te houden.

Resultaat

Resultaat: maatwerk backend en fris design

De vernieuwde NLZIET-backend draait volledig op maatwerk. De technische kwaliteit is namelijk heel belangrijk voor de doelgroep. De livestreams worden dan ook in hoge kwaliteit gestreamd en moeten voldoen aan de hoogste veiligheidseisen, opgelegd door de grote filmstudio’s uit Hollywood. Die kwaliteit en veiligheid moet op alle soorten schermen van mobiel (iOS/Android), laptop (alle browsers) en tv (via apps op de tv’s van de grote merken, Apple TV, Chromecast, Android TV en PS4) geboden kunnen worden.

Naast de grondige verbouwing van de backend hebben we de webapplicatie van NLZIET ook stevig onder handen genomen. Op basis van de compleet vernieuwde huisstijl is de frontend klaargemaakt voor live tv. Zo zie je op de voorpagina nu een handige balk met alle live zenders en kun je ook vanuit de tv gids makkelijk direct naar live tv. En met de totaal vernieuwde user interface heeft de gebruiker beter overzicht, kan hij/zij makkelijker zoeken, en is de user experience gelijkgetrokken op alle platformen, van mobiel, tot webbrowser, tot smart tv.

NLZIET is met de toevoeging van live tv de grootste onafhankelijke tv aanbieder via het internet in Nederland.

Overige informatie

- Het NLZIET-platform staat voor gemak en flexibiliteit. Als kijker bepaal je zelf wat, hoe en wanneer je iets bekijkt;

- De apps stellen de consument in staat een vergelijkbare tv ervaring (en nog veel meer) te krijgen als een traditioneel tv-abonnement met zappen door live kanalen. Maar dan flexibel en voordelig; zonder verplichte set-top box en een maandelijks opzegbaar abonnement;

- In de nabije toekomst komen er op het platform ook kijkers profielen beschikbaar waarbij persoonlijke suggesties worden gedaan met relevante content;

- Onlangs zijn er themakanalen toegevoegd en er zullen op termijn nog andere live kanalen worden toegevoegd.

+ Voeg case toe