TVgids.nl

Omschrijving

De grootste online tv-gids van Nederland heeft een nieuwe frisse uitstraling gekregen en op het gebied van gebruiksvriendelijkheid is een flinke stap gezet. Daarnaast heeft Move4Mobile de volledige realisatie van de native apps voor Android en iOS voor haar rekening mogen nemen.

Doel

Met meer dan een half miljoen gebruikers per dag, verspreid over de app en website, is TVgids.nl uitgegroeid tot de grootste online televisiegids van Nederland. Met een keuze uit meer dan 100 tv-zenders en tips voor films, series en sport ontdek je via TVgids.nl snel wat je wilt kijken op tv of on demand.

De gedateerde vormgeving en feedback van gebruikers waren redenen om dit platform een volledig redesign te geven en naar een hoger niveau te tillen. Opdrachtgever Bindinc. en Move4Mobile sloegen de handen ineen met als resultaat: een geheel vernieuwd uiterlijk voor zowel de app als website, waarbij usability op één staat.

Resultaat

De briefing was duidelijk. Terug naar de basis! In de loop der tijd is de app uit een opeenstapeling van functionaliteiten gaan bestaan waardoor juist de basis van de app, het bekijken van zendtijden, in de schaduw van de rest stond.

Een analyse van de app en site was de start van het designtraject. We hebben gekeken hoe de app werd ervaren door gebruikers en de pijnpunten op een rij gezet. Aan de hand hiervan zijn we begonnen met het inzichtelijk maken van de core features. Dit heeft zich vertaald in een versimpelde navigatie met nog maar vier hoofdpagina’s: home, tvgids, films+series en mijngids. Minder afleiding dus, en alleen nog maar pagina’s die er écht toe doen.

De app gidst de gebruiker op interactieve en persoonlijke wijze door het grote aanbod op televisie en de on-demand-kanalen. Daarnaast worden aanbevelingen getoond op basis van je voorkeuren. In de pagina ‘MijnGids’ kan de gebruiker zelf een lijst met genres samenstellen om zo dagelijks persoonlijk kijkadvies te krijgen. De gebruiker ervaart meer gemak met de vernieuwde app.

Overige informatie

Naast het redesign van de app is ook het uiterlijk van de website vernieuwd waarmee deze geheel in lijn is met de nieuwe app. Ook het logo hebben we met subtiele wijzigingen een up-to-date uiterlijk gegeven.

Move4Mobile

Zwolle
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe