UMC Utrecht: patiënten wereldwijd verzameld voor o

Omschrijving

Artsen en specialisten uit de hele wereld kunnen gegevens van hun patiënten met een aneurysma van de halsslagader toevoegen aan het CAR-platform (carotid aneurysm registry). Zo ontstaat er een wereldwijde kennisbank van patiënten en behandelingen van de zeldzame aandoening. Het onderzoeksteam van het UMCU (Universitair Medisch Centrum Utrecht) hoopt hiermee in de toekomst te kunnen bepalen wat de beste behandeling is. Connect Holland mocht dit CAR-platform maken.

Doel

De formulieren die artsen invullen zijn 'slimme formulieren'. De specialist ziet enkel invulvelden als er een reden voor is. Het invulveld voor medicatie wordt bijvoorbeeld pas zichtbaar als de patiënt medicatie gebruikt. Daarnaast kan een arts scans uploaden in het dossier. CT-scans bijvoorbeeld.

Buitenlandse artsen kunnen hun patiëntgegevens ook toevoegen, dankzij de Engelse versie van het platform. Zo ontstaat er voor het onderzoeksteam een verzameling van gegevens van over de hele wereld.

Bij het ontwerp is rekening gehouden met de huisstijl van het ziekenhuis. Bovendien was het noodzaak voor onze ontwerpers om zich te verdiepen in de vaktermen, die op de juiste plek in het design geplaatst moesten worden. Ook zit het platform zo in elkaar, dat iedere gebruiker er makkelijk gebruik van kan maken.

De artsen houden tijdens de behandeling patiëntengegevens bij op het platform. Omdat een arts soms plots weggeroepen wordt, slaan de formulieren ingevulde gegevens automatisch op. Een formulier is na veertien dagen 'definitief'. Daarna kan deze door het onderzoeksteam geëxporteerd worden om te gebruiken in het statistische computerprogramma, SPSS. De gegevens worden gebruikt bij het wetenschappelijke onderzoek. Wanneer er een nieuwe publicatie of conferentie is, plaatst het onderzoeksteam een nieuwsbericht in het actualiteitenoverzicht.

Resultaat

De onderzoekers ontvangen nu veel gemakkelijker data van andere specialisten dan voorheen en kunnen dit direct doorzetten naar SPSS.

Connect Holland B.V.

Rotterdam
Connect Holland B.V.
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe