Unieke merkervaring in online flagshipstore

Omschrijving

Voor het luxueuze mobiele telefoonmerk Vertu heeft DigitasLBi een nieuwe website ontwikkeld waar merkervaring, storytelling en e-commerce hand in hand gaan. Het definieert bovendien de start van de digitale transformatie van het bijzondere Britse merk.

Doel

DigitasLBi kreeg de uitdaging de nieuwe global website voor Vertu te ontwikkelen. Naast een consistente shopervaring in 37 landen en 7 talen, was het essentieel om online sales en leads naar de Vertu boetieks te genereren.

Producten met zo’n hoge order value, waar de mobiele telefoons van Vertu als geen andere onder vallen, online verkopen vergt een andere strategie dan bijvoorbeeld een broek van €50. Het gaat, meer dan bij welk product dan ook, om het verleiden van de bezoeker. Storytelling en de ‘Handmade in England’ positionering liggen daarom aan de grondslag van de opgeleverde site.

We focussen dan ook op de exclusieve materialen, het kenmerkende design, de exceptionele service en de innovatieve technologie. Op een fijnzinnige wijze wordt de klant verleid tot een online aankoop, waarbij hij altijd kan terugvallen op persoonlijk advies via de live-chat. Daarbij kunnen klanten met de configurator hun eigen telefoon geheel naar smaak personaliseren en vervolgens alles online afrekenen.

Resultaat

Het resultaat is een online flagshipstore waar het unieke design, de hoogwaardige materialen, de excellente service en de innovatieve technologie duidelijk naar voren komen. Vertu.com hebben wij getransformeerd van een rechttoe rechtaan brochure-site naar een platform waar experience, storytelling en e-commerce subtiel en passend samenkomen.

Deze online beleving is geoptimaliseerd voor de belangrijkste markten China, Rusland en de Arabische landen. Dit vereist een flexibele lay-out voor het lezen van rechts naar links, Chinese en Russische lettertypes en ondersteuning van een breed scala aan browsers. De site is bovendien volledig responsive en touch-friendly voor smartphone, tablet en desktop op de Chinese browsers Baidu en CU.

Elliot Jacobs, Head of Sales Development Vertu zegt: “I want to thank the team for their exceptionally hard work. It has been an extraordinarily journey to deliver this extraordinary website.”

Overige informatie

Vertu is een bijzonder merk met een bijzonder verhaal. De handgemaakte telefoons, samengesteld uit de beste en meest exclusieve materialen, worden geleverd met een unieke 24/7 Conciërge service. Met één druk op de knop laat deze alle wensen voor je in vervulling gaan. Waar je ook bent en wat je ook wilt. De prijzen voor de Vertu-modellen variëren van €4.900,- tot ver boven de €100.000,-. Een toonaangevend en opvallend merk die in de wereld van mobiele communicatie een exclusieve positie heeft ingenomen.

Digitas

Amstelveen
Digitas
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe