Universiteit van Amsterdam | Redesign website

Omschrijving

De oudste universiteit van Amsterdam is, de Universiteit van Amsterdam (UvA) en wordt gerekend tot de top nationale en internationale universiteiten met meer dan 30.000 studenten. Amsterdam en de UvA hebben altijd al een innige relatie gehad. De website moest dit ook uitstralen.

Doel

De UvA wilde een volledig nieuwe website. De voornaamste reden hiervoor was de hoeveelheid content verdeeld over verschillende sites waardoor het voor gebruikers moeilijk was om relevante informatie te vinden. Dit kwam door het ontbreken van een coherente stijl en consistente navigatieprincipes. De website onderging een volledige redesign. Content en structuur werd herschreven. Losse sites werden geïntegreerd. Een nieuw CMS werd geïmplanteerd. En de site kreeg een volledig nieuwe uitstraling.

Resultaat

Een internationale uitstraling en Amsterdamse flair was het resultaat. In een stijl zonder franje, open, eigentijds en authentiek. De vormtaal is bewust simpel gehouden. Aandacht gaat vooral naar de inhoud. Hierin speelt webtypografie een onderscheidende rol. In de fotografie komt de innige relatie tussen studentenleven en de stad sterk tot uiting.

Edenspiekermann

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe