Valvoline: weer terug als A-merk in olie-land

Omschrijving

Ontwikkeling van website, mobiele apps en social media (Facebook pages en apps).

Achtergronden van deze case

Valvoline Europe (onderdeel van Ashland) is een toonaangevende marketeer, distributeur en leverancier van innovatieve producten en diensten op het gebied van smeermiddelen in meer dan 140 landen. Het merk Valvoline was geen A-merk meer in EMEA (Europa, het Midden Oosten en Africa).

Doel

Het merk Valvoline wilde die positie van A-merk weer verwerven. Daarnaast wilden ze de ondersteuning van Valvoline Service Centers verbeteren. Dit alles het liefst via online kanalen.

Resultaat

Samen met Valvoline Europe is een integrale aanpak voor website, mobiele apps en social media (Facebook pages en apps)ontwikkeld.

Werkwijze

Via interactieve workshop sessies zijn tot in detail de uitdagingen van Valvoline Europe in kaart gebracht. Deze uitdagingen zijn getoetst met Valvoline Service Centers en klanten. Na deze inventarisatie is het integrale plan uitgerold.

Het vertrekpunt voor optimalisatie was de corporate website www.valvolineeurope.com. Deze optimalisatie had als doel om de site te verbeteren om vervolgens de diverse kanalen hier naadloos op te laten aansluiten. Bij livegang waren enkele talen beschikbaar en inmiddels is de site uitgebreid naar 12 talen. Het CMS is zo ingericht dat er gemakkelijk en vooral snel nieuwe taalsites toegevoegd en geïmplementeerd kunnen worden.

Naast de corporate website is de portal voor distributeurs en Valvoline Service Centers verbeterd. Deze is volledig ingericht op basis van hun wensen met als doel hun werk gemakkelijker te maken. Ze krijgen hier diverse hulpmiddelen aangeboden als sales kits, marketing materialen en nieuwsberichten, het geheel profile customised.

Parrallel aan het ontwikkelen van de corporate website is www.valvolineservicecenter.com
uitgebreid op basis van de strategie van Valvoline om hun Valvoline Service Center (VSC) concept wereldwijd uit te gaan rollen. Niet alleen is de website meertalig gemaakt en binnen korte tijd uitgerold in verschillende talen, ook is er een uitgebreide aanmeldingsmodule inclusief goedkeuringsflow ontwikkeld. Deze maakt het mogelijk voor Sales Representatives wereldwijd om VSC’s toe te voegen aan de dealer locator en zich aan te melden voor het speciale marketing programma.

Vervolgens is in samenwerking met ons zusje mobtzu de product catalogus app met geintegreerde QR scanner ontwikkeld.

Deze app geeft een duidelijk overzicht van alle Valvoline producten inclusief uitgebreide product informatie en how to use video’s. Met een ingebouwde QR scanner kan men vanaf verschillende producten direct naar de product informatie met bijbehorende video’s.

Resultaat
Integrale aanpak voor website (www.valvolineeurope.com), portal, Facebook (www.facebook.com/ValvolineEurope) en mobiele app.

Website
Binnen 1 jaar is in 12 landen de website www.valvolineeurope.com uitgerold en www.valvolineservicecenter.com in 6. Bovendien is het mogelijk om binnen enkele dagen elk nieuw land voor Valvoline Europe operationeel te hebben.


Facebook
Valvoline Europe heeft in drie maanden tijd meer dan 40.000 fans verzameld op Facebook. the people's valley is in nauwe samenwerking met Valvoline verantwoordelijk voor de strategie, content en het dagelijkse onderhoud van de pagina. Met dit succes laat zij zien dat zij ook op het gebied van social media innovatief en toonaangevend blijft.

Het succes van de Facebookpagina van Valvoline Europe is onder andere te danken aan de bovengemiddeld actieve wall. Bijna dagelijks worden er nieuwe berichten gepost waarvan de content continue wordt aangepast aan de behoefte van de fans. Dit zorgt voor een zeer actieve wall met betrokken fans die ook zelf graag de interactie aangaan met Valvoline. Valvoline speelt op haar beurt een actieve rol in gesprekken.

Online marketing
De website heeft sinds de implementatie van dit integrale plan 150% meer unieke
bezoekers en 100% meer page views.

Awards
Valvoline Europe heeft verschillende marketing awards bij Valvoline international gewonnen met het werk dat we gezamenlijk realiseerden.

The Valley

Amsterdam
The Valley
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe