Van Dooren Transport app

Omschrijving

De app maakt het mogelijk voor Van Dooren Transport om duizenden extra orders per maand te verwerken. Omdat het Transpas Enterprise TMS geïntegreerd is, heeft Van Dooren altijd inzicht in en overzicht over haar afnemers.

Doel

Een goed begin is het halve werk. Webuildapps stelde daarom samen met Van Dooren Transport de requirements vast, die zij stelde aan het nieuwe systeem. Hieruit werd direct duidelijk dat het design ondergeschikt was aan de gebruikerservaring. Het systeem moest bovenal eenvoudig en intuïtief te gebruiken zijn. Over de verschillende platformen was een eenduidige User Experience (UX) een echte must, om het de gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken. Verder was de koppeling met het huidige Transport Management Systeem (TMS) noodzakelijk. Zo is Van Dooren in staat om automatisch alle klantgegevens te synchroniseren en om alle nieuwe orders – die via de app zijn geplaatst – in te lezen in het TMS. Op basis van deze requirements is een plan opgesteld met een ontwerp voor de verdere technische invulling.

Resultaat

Dankzij de oplossing voor Van Dooren Transport kunnen klanten met de app orders opgeven, fusten bestellen, retourzendingen invoeren en de order historie raadplegen. Om dit mogelijk te maken, werden de volgende onderdelen gerealiseerd:

- Een backend, die op de achtergrond klantgegevens uitwisselt met het TMS en deze beschikbaar maakt via de app;
- Een app – ontwikkeld op basis van de bewezen technologie jQuery Mobile – die te gebruiken is op tablets, smartphones en via de normale en mobiele webbrowsers. Er is voor jQuery Mobile gekozen, omdat dit een hoge compatibiliteit heeft met de bekende browsers;
- Een koppeling voor het inlezen van orders in het TMS;
- Een container app voor iOS en Android, zodat de app via de app stores aangeboden kan worden en in de toekomst doorontwikkeld kan worden met oog op ondersteuning voor push notificaties;
- Een testperiode, waarin een tiental klanten het nieuwe systeem testten op basis van gemigreerde data;
- De volledige uitrol naar alle klanten, nadat de laatste aanpassingen in het systeem – die voortkwamen uit de testperiode – waren opgepakt.

Overige informatie

Webuildapps

Alkmaar
Webuildapps
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe