Van frustratie naar innovatie: een in-house built urenregist

Omschrijving

Simplicate biedt all-in-one oplossingen voor het managen van bedrijfsprocessen, waaronder urenregistratie, zodat bedrijven efficiënter kunnen werken. Toch bleek in de praktijk, de chrome-extensie van Simplicate, niet te voldoen aan de behoeftes van onze collega’s. We bundelden de kennis van onze verschillende expertises om een nieuwe en bruikbare oplossing te ontwikkelen.

Doel

DotControl’s eigen ‘Hassle-hoff’ systeem is in het leven geroepen om frustraties op de werkvloer weg te nemen, maar ook om optimalisaties aan te dragen. Zodat iedereen dag in, dag uit ongestoord en met plezier kan werken aan zijn of haar passie op het gebied van creatie, development, growth-hacking of welke discipline dan ook.

Efficiënt omgaan met negatieve ervaringen en daarvoor al bewezen optimalisatie methoden inzetten.

Een uren tracking systeem realiseren die omarmt wordt door het hele bureau. Waarmee we de cultuur van DotControl, try-fail-optimise, inzetten voor onszelf.

Resultaat

Net als onze werkwijze bij elk ander project, hebben we ook dit process SCRUM aangevlogen. Een van onze developers inventariseerde eerst alle frustraties vanuit het team. Een behoorlijke long-list waarbij de pains varieerden van het niet goed live kunnen registreren van uren tot aan het niet inzichtelijk hebben van de totale projectenlijst.

Op de lijst werd 1 pijnpunt herhaaldelijk genoemd: ‘Er is geen duidelijk overzicht van de dagelijkse werkzaamheden en wanneer deze (in tijd) hebben plaatsgevonden’. Binnen 2 weken is er vanuit development en design geïnvesteerd in een Minimal Viable Product (MVP). Toen de MVP stabiel genoeg was om te testen is de bètaversie eerst uitgerold in een selecte test groep.

Vanuit de feedback zijn de optimalisaties in kaart gebracht en ontwikkeld in twee-wekelijkse iteraties met een hele heldere definition of done. Zo wisten we een hele efficiënte workflow te waarborgen.

De MVP bestaat uit een desktop-app waarbij nu inmiddels al onze collega’s, de gewerkte uren realtime registreren in een chronologisch gesorteerd projecten overzicht. De desktop app maakt gebruik van Simplicate’s API’s waardoor ook onze finance-afdeling realtime op de hoogte is van alle gemaakte uren.

DotControl | Data Driven Creative Agency

Rotterdam
DotControl | Data Driven Creative Agency
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe