Van Lanschot - corporate website en online tools

Omschrijving

Voor Van Lanschot ontwikkelde Poort80 de corporate website en verzorgt tevens de hosting van het platform. Na oplevering is de website voortdurend in ontwikkeling. In het openbare gedeelte van de website zijn verschillende online functionaliteiten ontwikkeld. Van Lanschot is de oudste onafhankelijke private bank van Nederland.

Doel

Ontwikkel een website in het Umbraco Content-Management-Systeem waarbij zowel de corporate identity van de private bank alsmede de betrokkenheid bij (potentiele) beleggers vergroot wordt. Regelmatig zijn nieuwe functionaliteiten, formulieren en online-tools of ‘vermogens scans’ toegevoegd die vervolgens via de diverse online- en offline kanalen door Van Lanschot worden gepresenteerd en gepromoot. Het publieke platform (het openbare gedeelte) wordt door Poort80 onderhouden en voortdurend uitgebreid.

Resultaat

Naast het hosten, monitoren en onderhouden van de website zijn er verschillende online-tools ontwikkeld. De inmiddels populaire ‘Scan Overmorgen’ geeft zowel particulieren als ondernemers inzicht in de individuele wensen met betrekking tot vermogen: Wilt u schenken aan uw kinderen, vervroegd met pensioen gaan of een goed doel steunen? Door deze wensen en doelen te ordenen in tijd en prioriteit wordt in één overzicht duidelijk wat in de toekomst belangrijk is.

Daarnaast ontwikkelde Poort80 de BeleggingsScan en GovernanceScan: Welke onderdelen van de bestuurs- en bedrijfsvoering zijn als bestuur goed georganiseerd en welke hebben juist verbetering nodig? De GovernanceScan maakt inzichtelijk waar de kansen liggen.

Overige informatie

Om nieuwe medewerkers en klanten te laten ervaren hoe je de meest optimale vermogensverdeling kan samenstellen gaat het niet alleen om de theorie maar ook over de praktijk. Om dit helder in kaart te brengen heeft Poort80 samen met van Lanschot de Investment Game ontwikkelt. Met dit interactieve en dynamische spel krijgen de deelnemers inzicht in hoe je vanuit een weloverwogen beleggingsbeleid een optimale vermogensverdeling kunt realiseren. De Investment Game is inmiddels op verschillende lokaties, waaronder Nyenrode Business Universiteit, gespeeld.

Poort80

Amsterdam
Poort80
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe