Een uitnodigende, slimme B2B webshop die beter verkoopt

Omschrijving

Een bijzondere webshop, vooral gericht op zakelijke klanten. Koppelingen met ERP en distributeurs. Een strak, responsive webdesign. Een uitgebreide E-marketing module. Kortom, een volledig E-business platform, dankzij Propellor.

Benieuwd naar wat Propellor voor u kan betekenen?
www.propellor.eu/b2b-webshop

Doel

Overhoff wilde een deel van het portfolio online verkopen, aan bestaande en wellicht nieuwe klanten. Het gaat hier met name om hardware zoals telefoons, tablets en accessoires zoals printers - maar niet de bijhorende toners. Overhoff zou hierbij gebruik maken van de dropshipment mogelijkheden die partijen als Ingram Micro, Tech Data en Copaco te bieden hebben, zodat er geen eigen voorraad gehouden hoeft te worden.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de externe voorraden van die distributeurs zou Overhoff aansluiting zoeken bij OneTrail, een partij die de assortimenten van Ingram, Tech, Copaco, etc. digitaal en genormaliseerd kan aanleveren. Die informatie zou in eerste instantie in het eigen Overhoff ERP (Navision) worden ingelezen zodat de basis gegevens waaronder artikelnummer, prijs en beschikbaarheid bedrijfs-breed beschikbaar is.

Resultaat

De uitnodigende, intelligente webshop betekent meer efficiency, klanten bestellen immers zelf en de bestelling – van order tot levering – loopt vrijwel compleet geautomatiseerd. Er wordt verkocht uit een extern magazijn en direct bij de klant afgeleverd. Daarmee wordt de buiten- en binnendienst van Overhoff ontlast.

Met een gebruikersvriendelijke en fijne webshop ontdekken bestaande klanten het gemak houden ze een positieve ervaring aan Overhoff Telecom & ICT over. Overhoff had de voorkeur voor een transparante, strakke vormgeving. Het prototype van Propellor, de concept webshop Propellor Liquid, voldeed precies aan die verwachting.

De slimme webshop die volledig geoptimaliseerd is voor zoekmachines, opent ook deuren naar nieuwe doelgroepen, in zowel binnen- als buitenland, in alle lagen: Klein en groot MKB, ZZP-ers en zelf consumtenten.

Het idee was die klanten net zo te benaderen als Overhoff vandaag de dag doet, met gevoel, extra service en doorspekt met ervaring, kennis & kunde. Dat betekent aantrekkelijk, verleidelijk en ingericht voor optimale conversie.

Highlights:
- Koppelingen met Navision ERP, ICECAT en Copaco
- B2B eigenschappen als afwijkende verzendkosten, kortingen en/of netto-prijzen
- Verschillende betaalwijzes (direct afrekenen of op rekening)
- Responsive design
- Intelligente E-marketing module

Overige informatie

Overhoff Telecom & ICT is specialist op gebied telecom- en data-applicaties. Overhoff levert connectiviteit in de breedste zin van het woord, waaronder de telefoons, centrales, etc. en de bijhorende abonnementen. Het bedrijf heeft twee vestigingen, één in Zwolle en het hoofdkantoor in Harderwijk.

Propellor

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe