Van zoeken naar vinden op het nieuwe Rathenau.nl

Omschrijving

Het Rathenau Instituut doet onderzoek en stimuleert het debat over de maatschappelijke aspecten van wetenschap, innovatie en nieuwe technologie. De website van het instituut bevatte veel content, maar miste samenhang en verbinding. Daarnaast had het instituut de behoefte zich online duidelijker en sterker te profileren.

Doel

Meer samenhang en een sterker profiel

Het Rathenau Instituut doet onderzoek en stimuleert het debat over de maatschappelijke aspecten van wetenschap, innovatie en nieuwe technologie. Zo levert het Instituut belangrijke input aan de landelijke media en politiek op actuele thema’s zoals de digitale samenleving, kennis voor beleid en het kennisecosysteem. De website van het instituut bevatte veel content, maar miste samenhang en verbinding. Daarnaast had het instituut de behoefte zich online duidelijker en sterker te profileren. Aan ons de vraag hier samen met het Rathenau Instituut een passende oplossing voor te bedenken!

Resultaat

Strategische basis, een sterk concept en succesvol teamwork

Wat wil het instituut met de website bereiken? Welke doelgroepen zijn er? En welke behoefte hebben zij? Met welke thema’s houdt het instituut zich bezig? En waarom eigenlijk? In een aantal strategische sessies hebben we op deze en andere vragen samen met het Rathenau Instituut het antwoord gevonden. Met deze uitkomsten in de hand bedachten we vervolgens het concept en de visuele stijl voor de website. Tijdens de realisatie was het Rathenau Instituut echt een onderdeel van het scrum team. Dus korte lijnen en snel schakelen.

Actualiteit en inzicht in de beschikbare informatie

Een van de uitgangspunten van het concept is alle aanwezige informatie – rapporten, thema’s, nieuwsberichten, artikelen, datapublicaties, bijeenkomsten etc. – op een overzichtelijke, samenhangende en visuele manier aan de bezoeker te presenteren. Actuele content is direct te vinden, oudere informatie is toegankelijk via de slimme zoekfunctie. De thema’s spelen een belangrijke rol en zorgen voor verbinding in de content. Brengt het instituut een nieuw rapport uit? Dan kan deze direct in de spotlight worden gezet. Zo krijgen de stakeholders snel een actueel inzicht in de ontwikkelingen op de thema’s waar het Rathenau Instituut zich over buigt.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

"Luisteren, doorvragen en daarna samen creëren. Daarmee maakt Flink voor ons het verschil. Een gedreven internetbureau dat onze ambities stap voor stap transformeerde in een toekomstgerichte online strategie. Het resultaat is een website die onze onderzoeken en publicaties meetbaar meer impact geeft."
- Jeroen Jongeling Hoofd Communicatie Rathenau Instituut -

Flink

Den Haag
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe