Veilig Vakwerk

Omschrijving

Veilig Vakwerk is een online dienst die de huidige arbeidsintensieve processen gebaseerd op de papieren uitgifte van formulieren, vereenvoudigt. Zo bewaar je dankzij een webportal en applicatie alle informatie automatisch veilig in een digitaal archief.

Doel

Veiligheid op de werkvloer is voor veel bedrijven een vereiste. Maar om alle medewerkers op het juiste moment van de juiste informatie te voorzien is niet eenvoudig. In samenwerking met CUMELA Nederland heeft 52DN de online dienst Veilig Vakwerk ontwikkeld. Fysieke overdrachtsmomenten zijn niet meer noodzakelijk. Gebruikers ontvangen de juiste informatie op hun mobiele telefoon of omgeving en kunnen direct veilig en gezond aan de slag.

Veilig Vakwerk helpt daarbij aantoonbaar aan het voldoen van de Arbo wetgeving en de richtlijnen van de VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu) Checklist Aannemers. VCA omvat een groot aantal handvaten om veilig, milieuvriendelijk en op een gezonde manier te kunnen werken op plaatsen met grote risico’s.

Resultaat

Inmiddels maken vele organisaties van zeer klein tot zeer groot gebruik van de Veilig Vakwerk dienst. Er zijn al meer dan 4.500 medewerkers toegevoegd, 10.000 toolboxen uitgestuurd en 1.500 werkplekinspecties digitaal verzonden!

Achter de schermen wordt er constant gewerkt aan het innoveren van de Veilig Vakwerk dienst. Hiervoor worden de ontwikkelingen binnen de branches op de voet gevolgd en regelmatig nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd via social media en de nieuwsbrief.

Veilig Vakwerk maakt het verschil met een consistente huisstijl, overzichtelijk design en een goede customer service.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

CUMELA Nederland, Stigas

Overige informatie

Door slim gebruik te maken van visuele middelen zoals afbeeldingen en korte video’s, worden belangrijke (en soms nogal complexe) veiligheidsonderwerpen nog eenvoudiger te begrijpen. Daarbij geeft de app inzicht in het bewustzijn van medewerkers op het gebied van veiligheid. Zo kunnen door middel van rapportages veiligheidsonderwerpen specifieker en op medewerker basis worden aangeboden.

Voordelen
- Geen papieren administratie;
- Inzage en monitoring van alle toolboxen en werkplekinspecties;
- Direct inzicht in verbeterpunten op het gebied van veiligheid;
- Real-time informatie in één compleet digitaal overzicht;
- Monitoren op medewerker- en projectniveau;
- Interactieve toolboxen;
- Tijd- en kostenbesparend;
- Voldoet aan VCA-eisen.

52DN

Enschede
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe