Ventilatieshop.com, van start-up naar een miljoen omzet!

Omschrijving

Eigenaar Jeroen Hendriksen van Ventilatieshop.com zei september 2014; “In 2015 wil ik minimaal €1.000.000 omzet draaien met de webshop!”. Zonder onderbouwing van zijn wens en van een gefundeerde doelstelling was dus eigenlijk geen sprake. Toch realiseerde hij zijn doel in augustus van dat jaar al.

Doel

Ventilatieshop levert onderdelen voor ventilatiesystemen aan installateurs en klussers. Offline stond het familiebedrijf goed gepositioneerd. Nu wilde Jeroen als tweede generatie ook online de markt domineren. Ventilatieshop.com is gestart op het MijnWebwinkel platform. Al snel merkte Jeroen dat hij groeide door een groot organisch bereik. Die groei leidde tot een volgende stap: de overstap naar een webshop in eigen beheer en het uitbesteden van de online marketing aan professionals.

Zijn opdracht was duidelijk: van €50.000 omzet in de maand doorgroeien naar €1.000.000 in het jaar. Met een duidelijke KPI voor ogen; een minimale ROAS (return on advertising spend) van 700%.

Resultaat

Als platform voor de webshop koos Ventilatieshop.com voor Magento. Tijdens de bouw en de overstap lag de nadruk op het behoud van het organische bereik. Binnen drie maanden na de lancering van de nieuwe shop steeg het verkeer met 44%.

Vanuit de potentie die aan het licht kwam, ontstond het inzicht dat met het inzetten van meer onlinemarketingtools een nieuwe stroom bezoekers naar de goed-converterende webshop getrokken kon worden. Zeo besloot als search marketing Google AdWords, Google Shopping en remarketing in te zetten. Daarnaast werden er feeds voor Marktplaats en Bol.com aangemaakt. Het resultaat in het eerste jaar was een continue groei waarbij de omzet ver boven het gedroomde miljoen steeg bij een ROAS die nooit onder de 700% kwam en gemiddeld 743% bedroeg.

In 2016 is het doel om 30% te groeien ten opzichte van 2015. De momenteel voorhanden zijnde statistieken zijn wat dat betreft boven target.

Overige informatie

Zeo helpt je bedrijf om online duidelijker en krachtiger aanwezig te zijn. Beter vindbaar én beter zichtbaar. Dat leidt tot meer bezoekers, meer klanten en meer resultaat. Zó Zeo. Voor Ventilatieshop.com werken we samen met meerdere specialisten van Zeo. De grootste rollen zijn weggelegd voor SEO specialist Sjoerd van Geelen, Frontend Webdeveloper Jordy Pouw, Projectmanager Christiaan Jansen en Online Marketeer Timo Fleer.

+ Voeg case toe