Verdubbeling aantal sollicitanten door Employer Branding

Omschrijving

Hoe werf je de beste chauffeurs wanneer wanneer er een drastisch tekort is in de transportbranche? Tielbeke & Triggerfish hebben een online employer branding & recruitment strategie ontwikkeld. Binnen een half jaar hebben we het tekort opgelost, het aantal sollicitanten verdubbeld en Tielbeke een imago als topwerkgever bezorgd.

Doel

Al jaren is er in de transportbranche een tekort aan medewerkers. Om aan de groeiende klantvraag te kunnen voldoen zijn er structureel meer chauffeurs nodig. De tekorten lopen op en de werving kan niet in hetzelfde tempo mee als de vraag, tijd voor een nieuwe aanpak!

Probleemstelling
Het is een uitdaging om het juiste personeel te vinden: De arbeidsmarkt krimpt.
Het verspreiden van vacatures is niet meer voldoende om chauffeurs te verleiden want dat doet de hele branche.
De beste chauffeurs hebben al werk. Arbeidsvoorwaarden zijn CAO geregeld en geen reden voor een overstap.
Tielbeke probeert goed werkgeverschap te betrachten. Dit is online onvoldoende zichtbaar, de werkelijke toegevoegde waarde van een baan bij Tielbeke wordt pas bij de persoonlijke kennismaking duidelijk.
De afhandeling van sollicitanten kan makkelijker en efficiënter zonder persoonlijkheid of kwaliteit in de selectie te verliezen.


De vraag
Help ons om het tekort aan chauffeurs op te lossen. Hoe kunnen we bij de juiste chauffeurs in beeld te komen en hen verleiden om voor een carrière bij Tielbeke te kiezen. De unieke toegevoegde waarde van werken bij Tielbeke moet al blijken uit de eerste online kennismaking blijken door Tielbeke te positioneren als hét bedrijf waar je wilt werken.

Resultaat

Employer brand
We zijn gestart met een de employer branding. De huidige werknemers weten het meeste over het werken bij Tielbeke. Door met hun rond de tafel te gaan hebben we het employer brand vanuit de echte werkelijkheid opnieuw ontwikkeld. Een positionering als topwerkgever die vanaf het eerste moment duidelijk maakt waarom je als chauffeur bij Tielbeke wilt werken!

Recruitment
Vacatures pushen werkt niet meer, daarom hebben we content ontwikkeld die je het ‘echte’ werken bij Tielbeke laat beleven. Via slimme campagne verspreiden we de content op de plekken waar chauffeurs zich bevinden. We laten zien dat het gras bij Tielbeke groener is maar zonder poespas want in alles staat de eerlijkheid van het familiebedrijf voorop!

Werkenbij Website
Eenmaal op de website aangekomen wordt de potentiële werknemer verder meegenomen in de beleving. Er is een slimme conversiefunnel ingericht die via harde conversies (solliciteren) en zachte conversies (kennismaken, dagje meerijden, pas jij bij Tielbeke test) potentiële werknemers verleid om in contact te komen.

Campagnes
Naast de permanente content targeting draaien we periodiek spraakmaken campagnes zoals de Tielbeke Sollicitatietour, All-you-Nee- is-Tielbeke en Tielbeke’s Taxi.

Sollicitatieprocedure
Om de sollicitatieprocedure voor Tielbeke efficiënter te maken hebben we een online applicatie ontwikkeld die veel werk uit handen neemt via een intuïtief online systeem.

Resultaat
- Betere Positionering als topwerkgever.
- Binnen zes maanden het tekort opgelost
- > 40.000 kliks vanuit de campagnes
- 99,8% van de websitebezoekers is nieuw
- Een gestroomlijnde sollicitatieprocedure

Overige informatie

Er is veel meer en concretere data beschikbaar over de goede resultaten die geboekt zijn. Deze kunnen niet openbaar gepubliceerd worden. Op verzoek kan dit bij de jury worden aangeleverd.

Triggerfish! Online activatiebureau

Zwolle
Triggerfish! Online activatiebureau
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe