Vergelijkingswebsite Opiness.nl

Omschrijving

Opiness verzamelt alle klanttevredenheidsonderzoeken met consumentenreviews op één plek. Ook reviews uit klantreviews die gegeven worden via marktonderzoek- en klantfeedback bureaus. Opiness.nl is gestart met de rubrieken: kinderopvang, autobedrijven, apotheken, energie aanbieders en auto verzekeraars en zal in 2015 meerdere rubrieken uitrollen.

Doel

Doe jij het ook? Voordat je een product of dienst afneemt eerst de mening van je omgeving vragen, of reviews van wildvreemden checken op het internet. Bijna iedereen doet het. We zoeken namelijk allemaal naar bevestiging voordat we de knoop doorhakken. We geloven eerder een volstrekt onbekende dan de positieve informatie in marketingteksten. Alles heeft namelijk zo z’n voor- en nadelen. En die willen we afwegen voordat we kopen. En om die reden lanceerden de oprichters van Zoover deze week Opniness.nl. Het nieuwe platform voor consumentenreviews op het gebied van dienstverlening ambieert de grootste, onafhankelijke én meest betrouwbare site te worden voor meningen over dienstverleners.

Het was aan ons de eer om het responsive platform vorm te geven, de database en Elasticsearch op te zetten en te ontwikkelen in WordPress.

Resultaat

Een simpele en een zo’n basaal mogelijke gebruikerservaring voor zowel de reviewer als de dienstverlener was het uitgangspunt bij de ontwikkeling. Zowel bij techniek als bij vormgeving. Gebruikers van dit platform moeten met het grootste gemak de beste dienstverleners in hun omgeving vinden en met elkaar vergelijken. Bezoekers van het platform kunnen hun ervaringen delen door een review achter te laten. Dienstverleners kunnen hun bedrijfspagina beheren, verrijken en vergelijken met concurrenten. Reviews en de mogelijkheid tot beoordelen zijn de essentie. Alle overige informatie is eigenlijk overbodig. Vanuit deze gedachten zijn wij dit project aan het ontwikkelen.

Als we het over gebruiksvriendelijkheid hebben, dan is een zoekfunctie van essentieel belang voor een review platform. In de zoekfunctie van Opiness.nl hebben we de locatie van de gebruiker als standaard waarde geïntegreerd. De locatie wordt bepaald op basis van de GEO locatie van de bezoeker. Deze gegevens worden opgeslagen in een cookie om de rest van de bezoekduur (en terugkerend bezoek) gebruik te maken van de meest accurate gegevens.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de Open Source zoekmachine Elasticsearch waarmee je, als een mes door een pakje boter, realtime door bergen data heen zoekt. Op dit moment bevat Opiness bijna 90.000 bedrijven welke doorzocht worden terwijl je typt. Elasticsearch kan echter miljoenen entries aan, dus met het oog op schaalbaarheid kunnen we zonder zorgen groeien.

Overige informatie

Opiness is in oktober 2014 opgericht door Bas Rasker (Axivate en ex-Zoover), Govert Janssen (Tevreden.nl), Linda Schulte (ex Preferenso) en Bruno van de Laar (ex Zoover). Gezamenlijk hadden ze de drive om transparantie te creëren over de service van bedrijven, waardoor consumenten een betere keuze kunnen maken. De naam Opiness komt van het woord opinies en het Engelse woord voor openheid ‘Openess’. Ofwel: “Opiness geeft openheid over opinies en meningen over dienstverleners.”

+ Voeg case toe