Verken fietsend de wereld met de NOHrD Bike Apps - Label305

Omschrijving

De NOHrD Bike is een indoor hometrainer gericht op het hoge segment van de thuisfitnesswereld. Om mee te kunnen in de digitale wereld, vroeg NOHrD ons om native apps te ontwikkelen voor deze premium hometrainer. Met deze nieuwe apps verzorgt de NOHrD Bike een verfrissende en vernieuwende fietservaring thuis.

Doel

NOHrD is een van de grootste spelers op de markt voor premium thuisfitnessapparaten. Ze staan vooral bekend om hoge kwaliteit houten fitnessproducten. Hiermee trekken ze de aandacht op zowel het ontwerp- als het functionele vlak van fitnessapparatuur.

De NOHrD Bike is specifiek ontworpen met mobiele applicaties in gedachten. Met een app moet de productervaring continu verbeterd worden — tot ver na de aanschaf.

Om trainingssessies op de hometrainer interactief te maken gingen we aan de slag met een aantal doelstellingen.

Doel 1: Software optimaal afstemmen op hardware.
De software moest elegant aansluiten op het fysieke product en de nadruk moest liggen op de productervaring als eenheid. Dit betekende onder meer dat de houten fiets zonder gefriemel met een snoer en zonder onhandige stopcontactaansluiting verbinding moest kunnen maken met de applicaties.

Doel 2: Nauwkeurige vertaling van sensordata naar kengetallen.
De fietser wil nuttige getallen zien, zoals: calorieverbruik, wattage, snelheid en meer. Hiervoor moesten we een algoritme ontwerpen dat de ruwe sensordata uit de NOHrD Bike omzet naar bruikbare cijfers die getoond kunnen worden in de apps.

Doel 3: Aandacht van de fietser vasthouden.
De applicaties moesten de juiste functies bevatten om de aandacht van de fietser tijdens een trainingssessie te kunnen vasthouden. Dit betekent dat de user interface en de user experience exact moeten aansluiten op de elementen van een trainingssessie. Het idee was om dit te doen in de vorm van interactieve video’s en virtuele coaching.

Resultaat

Om een haarfijne aansluiting tussen hardware en software te garanderen werkten we vanaf dag één samen met het productteam van NOHrD. We stelden vast wat het beste communicatieprotocol was voor Bike, en hoe dat het best geïmplementeerd kon worden. We kozen uiteindelijk voor een Bluetoothmodule die supersnel en -zuinig is.

De nauwkeurigheid van de software waarborgen ging gepaard met een gezonde dosis wiskunde. Elke individuele datapuls van de fietssensor wordt naar de applicatie gestuurd voor verwerking. De algoritmen die centraal staan in het ontwikkelde datamodel berekenen daarmee de kengetallen voor de fietser. Zo blijf je tijdens je trainingssessie op de hoogte van onder andere het aantal gefietste kilometers, de verbruikte calorieën en de snelheid.

Om de NOHrD Bike ervaring meer te maken dan een workout monitor, werkten we aan een interface die de aandacht van de fietser vasthoudt tijdens de gehele trainingssessie. We kozen voor interactieve fietsvideo’s waarmee je de wereld kunt verkennen. Zo is het geen probleem om vanaf je stationaire fiets in de kamer een fietstocht te maken door de baai van San Francisco. Dit doen we door vooraf opgenomen virtuele fietstochten af te spelen op het apparaat van de fietser. Daarnaast is het ook mogelijk om specifieke trainingsvideo’s te kiezen waarin een virtuele coach je instrueert om je doelen te halen.

Als laatste zorgden we ervoor dat de NOHrD Bike apps koppelen met MyNOHrD, het overkoepelende platform. Dit maakt het mogelijk om je eigen trainingen samen te stellen, hiermee bepaal je zelf je trainingsdoelstellingen.

Overige informatie

Leuke weetjes:

Alle NOHrD producten worden gemaakt met hout verkregen uit hernieuwbare bossen in Duitsland.

Een van de bekendste fitnessapparaten uitgebracht door NOHrD is de "Waterrower", ook wel bekend uit de Netflix-serie House of Cards waar de hoofdpersonages veelvuldig van gebruik maken voor hun trainingen.

Label305

Enschede
Label305
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe