Sacha Shoes: Vernieuwing IT-architectuur

Omschrijving

Voor Sacha Shoes realiseerde XSARUS naast de implementatie van een PIM-systeem ook een nieuwe e-commerce omgeving op de nieuwste versie van het inhouse ontwikkelde TableTop.

Doel

De goede klantrelatie die is ontstaan door het eerder invoeren van een inRiver PIM-systeem en het technisch inzicht wat XSARUS Sacha toen gaf, was voor Sacha mede aanleiding om ook de vernieuwing van hun volledige IT-architectuur bij XSARUS onder te brengen. Er werd binnen Sacha nog gebruik gemaakt van verouderde technieken en een verouderd uitleverproces. Daarbij was de e-commerce omgeving die eerder in gebruik was, toe aan een nieuwe look and feel. Zowel aan de voor- als aan de achterzijde. Uiteraard rekening houdend met de huidige e-commerce standaarden. Om het geheel compleet te maken werd door Sacha ook het ERP-systeem vervangen, waardoor diverse koppelingen opnieuw gerealiseerd moesten worden. Een uitdagende technische uitdaging die past bij XSARUS.

Resultaat

Sacha realiseerde in-house het design voor de nieuwe webshop. XSARUS ging daarop aan de slag met de frontend implementatie. Dit is in nauw overleg en tot op de pixel nauwkeurig met Sacha afgestemd. De ontwikkeling van een nieuwe backend en de processen die daarbij horen, werd tijdens het project nog wat uitdagender door de overname van Manfield. De backendprocessen van beide ketens moesten op elkaar afgestemd en geïntegreerd worden in de nieuwe e-commerce omgeving en het vernieuwde ERP-systeem.

De eerdergenoemde inRiver PIM-software is in TableTop gekoppeld zodat Sacha op slechts één plaats alle productinformatie van haar schoenen hoeft te beheren en verrijken. Deze informatie wordt 100% gesynchroniseerd vanuit inRiver PIM naar TableTop. Zo wordt altijd de meest actuele productdata in de webshop gepubliceerd. Ook de volledige categoriestructuur wordt meegegeven vanuit inRiver PIM, zodat in TableTop geen wijzigingen meer plaats hoeven te vinden aan productdata. Een goed voorbeeld van hoe PIM de e-commerceprocessen vereenvoudigd.

Voor de aansluiting op marketplaces en affiliates, maakt Sacha gebruik van een BiZtalk server, welke wordt gevoed door onder andere het inRiver PIM-systeem. Zo ontvangen partijen als Wehkamp, Amazon en La Redoute de productfeed. Daarnaast zorgt een door XSARUS gerealiseerde API vervolgens voor de orderverwerking van de marketplaces via TableTop.

Overige informatie

Sacha Shoes is een Europese schoenenmultinational met meer dan 75 winkels verspreid over 5 landen. Grondlegger van Sacha is de familie Termeer. Al in 1909 werd de eerste kleinschalige schoenenfabriek geopend. Van generatie op generatie is Sacha inmiddels uitgegroeid tot een uniek en vooruitstrevende organisatie met een eigen en vernieuwende kijk op schoenenmode. In 2016 werd schoenenketen Manfield overgenomen en toegevoegd aan het bedrijf.

XSARUS

Middelharnis
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe