Haardenexpert: meer conversies door nieuwe website

Omschrijving

Haardenexpert staat bekend als dé informatie –en inspiratiebron op het gebied van haarden en kachels. Met gebruiksvriendelijkheid in het achterhoofd is de website in een nieuw jasje gestoken. De in 2016 vernieuwde responsive website maakt het bezoekers nog makkelijker om informatie te vinden waar zij naar op zoek zijn.

Doel

Steeds meer mensen maken gebruik van een mobiele telefoon of tablet bij het bezoeken van een website. Deze ontwikkeling was ook duidelijk te merken in de haardenbranche. De oude website van Haardenexpert voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Het niet hebben van een mobielvriendelijke website had niet alleen een negatief effect op de bezoeker, maar ook op de posities in Google. Om hier effectief op in te spelen, was het hoog tijd om een responsive website te maken. Met waardevolle content en gebruiksgemak als uitgangspunt is de basis gevormd. Bij het ontwikkelen van de nieuwe website lag de focus op de customer journey. Tijdens de gehele klantreis, voor en na de koop, moet de bezoeker vinden wat hij zoekt. Ongeacht het apparaat dat hij of zij gebruikt. Met andere woorden, de bezoeker direct naar de juiste content leiden.

Resultaat

In samenwerking met een extern marketingbureau is de responsive website ontwikkeld met een optimale gebruikerservaring. Hierbij is ook de huisstijl onder de loep genomen en doorgetrokken in de vormgeving van de webshop. Voor de ontwikkeling van het nieuwe design is rekening gehouden met de optimalisatie van alle mobiele apparaten. Nu navigeert de bezoeker via de desktop, laptop, tablet én mobiel zeer eenvoudig door de website. Het actuele assortiment is snel doorzoekbaar en filterbaar. Met een gebruiksvriendelijk filtersysteem stelt de bezoeker in een mum van tijd zijn droomhaard samen. Vervolgens worden er diverse haarden voorgeschoteld die aan alle wensen voldoen. In combinatie met overzichtelijke productdetailpagina’s is de webshop gebruiksvriendelijk, toegankelijk en functioneel. Nadat de nieuwe responsive website in 2016 live ging, is de conversie op mobiele apparaten flink gestegen. Maar er was ook een forse toename in het aantal bezoeken van de desktopgebruikers. Vanuit deze basis gaat de haardenzaak de komende tijd aan de slag met het perfectioneren van de website. Haardenexpert houdt de ambitieuze doelen voor ogen, namelijk beter vindbaar worden, het verkeer naar de webshop verhogen en de conversie een boost geven.

Overige informatie

Haardenexpert is dé specialist op het gebied van haarden, van gashaarden tot houtkachels. Met een sfeervolle showroom (800m3) in Apeldoorn, zorgt Haardenexpert jarenlang voor persoonlijke service, inspiratie en advies. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven.

+ Voeg case toe