Vindbaar en zichtbaar maken van opleidingen

Omschrijving

ArtEZ is een van de grootste en breedste kunstacademies van Nederland. Deze hogeschool heeft veel te bieden, maar hoe toon je het brede aanbod op een prettige manier? De nieuwe website biedt een uitgebreide zoekfunctie en veel ruimte in het ontwerp om met videocontent te werken.

Doel

Voor ArtEZ was het bij het ontwerpen en bouwen van de nieuwe website belangrijk dat we de kunstzinnigheid van de studenten gebruiken om weer nieuwe studenten te werven. Jongeren overtuigen jongeren. Ook moest bij de nieuwe website het brede aanbod en de hoeveelheid opleidingen niet te overweldigend overkomen en leiden tot keuzestress bij de potentiële nieuwe student.

Resultaat

Wat meteen in het oog springt is een schermvullende film op de homepage. Een binnenkomer van formaat. De website biedt veel ruimte voor film en afbeeldingen die door ArtEZ eenvoudig via het CMS geplaatst kan worden. In de visuele content staan studenten en hun werk centraal. De website geeft zo een kijkje in de keuken en voelt persoonlijk aan.

Wanneer je op zoek bent naar een opleiding, kan veel informatie tot keuzestress leiden. Om dit te voorkomen hebben we een rustig overzicht gecreëerd van opleidingen. In het aanbod van meer dan 90 opleidingen kun je bladeren, zoeken en filteren. Op op het diepste niveau, dat van een opleiding, wordt de informatie gelaagd aangeboden volgens een vast format. Door deze rust te creëren blijft de expressieve website in balans.

Natuurlijk is er ook aandacht voor de conversie. Knoppen om Je aanmelden voor een opleiding of voor meeloop- en open dagen kan eenvoudig via knoppen die altijd boven in beeld staan en een overzichtelijke agenda.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

Zicht online

Rotterdam
Zicht online
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe