Virtuele beheeromgeving voor virtuele servers

Omschrijving

Voor SoHosted bouwden we een beheeromgeving voor hun virtuele servers. SoHosted is gespecialiseerd in cloud hosting. Eén van hun producten is de Virtual Private Server (VPS), een hosting oplossing waarbij klanten zelf bepalen hoeveel rekenkracht en opslagruimte ze nodig hebben. Wij bouwden de omgeving waarin klanten hun instellingen kunnen beheren.

Doel

Voorheen hadden klanten van SoHosted weinig mogelijkheden om hun eigen VPS instellingen te beheren. Hierdoor kwamen er veel (onnodige) service tickets binnen.

Het doel was om een moderne beheeromgeving te bouwen, waarin de klant zelf eenvoudig zijn instellingen kan aanpassen.

Resultaat

De beheeromgeving bouwden we in Laravel. Met behulp van Queue Workers wordt, zodra de klant dat vraagt, een VPS aangemaakt. Echo (socket.io) geeft de klant realtime updates over het aanmaakproces van een VPS. Vervolgens bouwden we communicatie met lokale scripts richting de serverconfiguratie, waarmee de klant de server onder andere op geheugen, processoren en harde schijf formaat kan aanpassen. Ook bouwden we een koppeling met Exact Online voor de facturatie.

Het resultaat is een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke beheeromgeving waarin de klant zijn VPS volledig zelf kan beheren. Daarmee zijn medewerkers van SoHosted bovendien minder tijd kwijt aan het behandelen van service tickets, waardoor ze zich kunnen focussen op de groei van hun bedrijf.

Bekijk https://beeproger.com/werk/beheeromgeving-virtuele-servers/ voor de uitgebreide casus.

Bureau(s) waarmee is samengewerkt

Overige informatie

beeproger

Groningen
beeproger
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe