VoordeBuurt platform

Omschrijving

Info.nl ontwikkelde een communityplatform waarmee lokale saamhorigheid op het Nederlandse platteland wordt gestimuleerd. VoordeBuurt.nl brengt lokale gemeenschappen samen door vragen en praktische oplossingen te combineren. Om ideeën te delen en te werken aan leefbare community. Vandaag en online een gemeenschap opbouwen, voor de buurt van morgen.

Doel

RegioBank, een onderdeel van SNS Reaal dat speciaal gericht is op het aanbieden van bankdiensten in kleine dorpen, vroeg ons om een creatief digitaal concept te bedenken waarmee het thema van “leefbaarheid” kan worden aangepakt. Tegelijkertijd kan het gemeenschapsbinding op het Nederlandse platteland stimuleren.

• Vandaag een gemeenschap opbouwen, voor de buurt van morgen
• Bouw sociaal gezonde en leefbare gemeenschappen

Resultaat

Info.nl heeft een community platform ontwikkeld waarmee lokale saamhorigheid en samenwerking op het Nederlandse platteland wordt gestimuleerd. VoordeBuurt.nl draagt bij aan de levenskwaliteit van een gemeenschap door lokale initiatieven en de participatie van bewoners bijeen te brengen. Om ideeën te delen, elkaar te inspireren en te werken aan leefbare gemeenschappen.

In de geest van burgerparticipatie en met de bereidheid om deel te nemen aan lokale initiatieven, schetste we het concept voor de ontwikkeling van een community platform als volgt:

• zo dichtbij en zo levend: het combineren van verschillende projecten zodat bewoners in kleine wijken geïnspireerd kunnen raken door lokale initiatieven en plannen voor gemeenschapsontwikkeling.
• virtueel samenzijn: het vergroten van publieke betrokkenheid bij de gemeenschap door het stimuleren van een nuchtere cultuur; een uitnodiging aan bewoners, lokale gemeenschappen en de jeugd om waardevolle oplossingen voor herkenbare uitdagingen aan te dragen.

Het succesvol opbouwen van duurzame gemeenschappen is afhankelijk van de betrokkenheid van haar leden met gebruik van gemeenschapsdiensten en bedrijven. Al deze elementen vormen de basis van het platform dat door ons toegewijde team is gecreëerd.

VoordeBuurt.nl brengt lokale gemeenschappen samen die zowel op het heden als de toekomst gericht zijn, bijvoorbeeld door vragen en praktische oplossingen te combineren met handige informatie over subsidies en financiering. Samengevat: het stimuleren van de lokale saamhorigheid in het belang van duurzame en veerkrachtige gemeenschappen.

Facts
• Korte termijn uitvoering; binnen de tijd en budget.
• Ontwikkeld met SCRUM.
• Kenmerkende contentstrategie.
• Ongeveer 5,000 bewoners betrokken via social media platforms.

INFO

Amsterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe