VVN: Innovatieve tools voor veiliger verkeer

Omschrijving

Al 85 jaar zorgt Veilig Verkeer Nederlands ervoor dat we vanaf een jonge leeftijd leren veilig deel te nemen aan het verkeer. Bij beeproger realiseren we hoe belangrijk goed werkende en gestroomlijnde applicaties zijn voor VVN en daarom zijn wij al meer dan 3 jaar partner van Veilig Verkeer Nederland.

Doel

Om alles goed te regelen, maakt VVN al geregelde tijd gebruik van verschillende applicaties. Ten eerste wordt er een systeem gebruikt voor het organaniserenen afnemen van het praktisch examen op basisscholen. Hier kunnen scholen hun leerlingen inschrijven voor het praktisch examen en wordt een planning gemaakt per gemeente. Daarnaast fungeert de app ook als beoordelingssysteem voor de kinderen die het examen afleggen. Ten tweede gebruiken alle regionale afdelingen van VVN verschillende aparte systemen waarin ze lessen en materialen kunnen aanvragen en reserveren.

Deze tools zijn destijds ontwikkeld door een andere partij, maar omdat elke software onderhoud nodig heeft en de desbetreffende organisatie deze niet meer kon leveren, kwam VVN bij beeproger terecht. Bij beeproger hebben wij veel ervaring in het herstructureren, herbouwen en innoveren van bestaande software. Samen met de klant tillen wij zo de software naar hoger niveau.

Het eerste vraagstuk waar VVN antwoord op zocht, was het verbeteren en innoveren van de applicatie voor het praktisch examen. Daarnaast moest er een oplossing komen voor alle verschillende regionale systemen. Het doel hiervan is het overzichtelijker maken van de planningen, reserveringen en beoordelingen.

Resultaat

Al meer dan drie jaar is beeproger partner van VVN. In deze tijd hebben wij de applicatie van het praktisch examen opnieuw vormgegeven en geïnnoveerd. Dit deden wij door de software te herschrijven in onze eigen Laravel code en hiermee is de applicatie future proof gemaakt.

Vervolgens zijn wij op zoek gegaan naar een oplossing voor de vele verschillende systemen die alle regionale organisaties gebruiken voor het reserveren van materialen en plannen van lessen en trainingen. Elke regio heeft een eigen lessenpakket, met verschillende mogelijkheden en materialen, waardoor er destijds is gekozen voor het realiseren van verschillende systemen per regio. Omdat dit echter steeds diverser en daarmee ook steeds minder overzichtelijker werd, besloot beeproger met een oplossing te komen. Wij zagen hoe de verschillende systemen de efficiëntie ten nadelen kwam en wij stelden aan VVN voor om dit volledig om te gooien en alle systemen onder te brengen in een allesomvattende tool. Wij stelden voor een tool te bouwen, waarin de verschillende regio’s nog steeds elk hun specifieke aanvragen kunnen doen, maar waar het voor VVN ook mogelijk is om overzicht te houden.

Overige informatie

Hoe heeft beeproger VVN geholpen?
- Vereenvoudiging: Door het inzetten van deze plannings- en reserveringstool is het proces vele malen vereenvoudigd.
- Overzichtelijker: Hierdoor is het voor gebruikers als scholen en buurtorganisaties makkelijker om aanvragen te doen en kan VVN makkelijker aanvragen bijhouden.
- Efficiënter: Dit resulteert in efficiënter werken voor elke partij. Het reserveringssysteem bespaart veel tijd in het nabellen van scholen.
- Kostenbesparing: Door de reductie van tijd en tools, blijft er onder de streep veel meer over.
- Gemak en betrokkenheid: Door gemak zijn er nog meer mensen betrokken bij het realiseren van veilig verkeer in Nederland.

beeproger

Groningen
beeproger
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe