Warehouse Management System - Apollo

Omschrijving

Meebewegen met de ontwikkelingen in de markt en de branche; Apollo Tyres Global R&D was op zoek naar een Warehouse Management Systeem die realtime inzicht biedt in processen. 52DN ging samen met Apollo Tyres Global R&D deze logistieke uitdaging aan.

Doel

Het beschikken over accurate en real-time data bleek voor het Enschedese warehouse van Apollo Vredestein een absoluut gemis. De voorraden en werkzaamheden van de bandenfabrikant werden nog bijgehouden in Excel sheets en waren toe aan een digitale en mobiele oplossing gericht op de toekomst.

Resultaat

Met de oplossing van 52DN wordt het gehele productieproces van begin tot eind gedigitaliseerd, is er beter inzicht in voorraadposities en meer flexibiliteit om nauwkeuriger en sneller te kunnen voldoen aan de klantvraag.

De werknemers in het warehouse scannen de barcode van de banden middels een barcodescanner. Deze gegevens worden direct doorgestuurd naar het Android toestel dat boven op de scanner zit gemonteerd. Zo wordt meteen inzichtelijk waar de banden en producten zich bevinden.

Binnen de gekozen oplossing worden verschillende type gebruikers met verschillende interfaces ondersteund. De operators die de webapplicatie toepassen voor het beheren van gebruikers, planningen en voorraden en anderzijds de magazijnmedewerkers die gebruik maken van de mobiele Android applicatie.

Overige informatie

Functionaliteiten

Android App

- Banden en velgen toevoegen aan het systeem;
- Banden en velgen bij elkaar zoeken en monteren tot wiel;
- Wielen verpakken en versturen naar testlocaties;
- Wielen die terugkomen van het testen demonteren;
- Banden vernietigen & verwijderen uit het systeem.

Webportal

- Beheren van gebruiker, rollen en rechten;
- Beheren van bandenlocaties in het pakhuis;
- Realtime inzicht in de banden- en velgenvoorraad;
- Realtime inzicht in de plannin

52DN

Enschede
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe