We Own Rotterdam

Omschrijving

Weownrotterdam.nl is dé site om op de hoogte te blijven van alle feestjes, art, films, festivals etc. in Rotterdam. WOR vroeg ons om een site te ontwikkelen die past bij het rauwe karakter van WOR en aansluit bij het website gebruik van de bezoekers.

Doel

De site viel letterlijk bijna uit elkaar en sloot totaal niet meer aan bij het huidig webgebruik. Hoognodig tijd voor een nieuwe site dus. Er was ook de vraag om een verdienmodel te verwerken in de site. Het team van WOR heeft innovatieve ideeën voor het platform. Maar om deze te realiseren en om de huidige kwaliteit van het platform ook in de toekomst te verzekeren, is financiering nodig. Een gebruiksvriendelijke website, met het rauwe karakter van WOR, waar ook nog wat mee verdient wordt; dat waren de uitgangspunten waar we mee aan de slag gingen.

Resultaat

Het resultaat is een strakke en vooral cleane site. Er staat niet meer op dan nodig is, dus geen overbodige content waar bezoekers alleen maar in kunnen verdwalen. Alle aandacht gaat naar de content waar het om draait: de events. Tentoongesteld met beeldmateriaal en korte, heldere introductieteksten. Straight to the point. Uiteraard is de site compatibel voor elk scherm en device. Van 27 inch scherm tot smartphone formaat, de website schaalt zich tot elk formaat.

WOR streeft naar de ultieme match tussen de bezoeker en het (underground) event. Door middel van wat we tijdens het project ‘doorkijkjes’ zijn gaan noemen, wijzen we bezoekers op events uit andere categorieën. Zodoende maken feestgangers kennis met kunst, slaan muziekliefhebbers aan het shoppen, etc.

Met de nieuwe site kan iedere bezoeker een nieuw event aanmaken. Om een event aan te maken zijn er drie opties: Je kunt gratis één event per maand aanmaken. Kleine startende evenementen kunnen het ook niet opbrengen om meer dan één keer per maand een event te organiseren. Wil je meer events kunnen aanmaken, dan kan je een WOR+ abonnement afsluiten voor € 10,- per maand, waarmee je drie events per maand kunt aanmelden. Voor € 20,- per maand kun je onbeperkt events toevoegen. Door de meest professionele organisaties een vergoeding te vragen, krijgen kleine startende evenementen de kans om gratis hun event te promoten. Hierdoor kan WOR via haar online platform events promoten die buiten de mainstream vallen.

Overige informatie

"WOR is van iedereen en niemand is dus de baas. Dat maakte het soms wel een lastige puzzel. Om deze puzzel te leggen was veel flexibiliteit van alle betrokken partijen nodig, en met name van Level Level. Dit heeft uiteindelijk wel geleidt tot een ontzettend goede start van een nieuw platform voor WOR. Aan de hand van het gebruik en de ervaring die wordt opgedaan kan er in de toekomst gefinetuned worden. Het WOR team bestaat uit vrijwilligers waardoor er voldoende passie en enthousiasme is, maar minder een vaste basis als opdrachtgever en opdrachtnemer. Level Level is hier op een professionele manier mee om gegaan en hebben samen met ons onze droom werkelijkheid gemaakt."

Quote Tabitha Mann - We Own Rotterdam

Level Level

Rotterdam
Level Level
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe