Websites Gemeente Maastricht

Omschrijving

Inwoners en ondernemers verwachten op een laagdrempelige en efficiënte manier zelf hun zaken te kunnen regelen. Gemeentelijke websites spelen een grote rol in het digitaal ontsluiten van informatie en dienstverlening. Dat vraagt om een uitstekend product met nauwgezet kwaliteits- beheer.

Doel

Inwoners en ondernemers verwachten op een laagdrempelige en efficiënte manier zelf hun zaken te kunnen regelen. Gemeentelijke websites spelen een grote rol in het digitaal ontsluiten van informatie en dienstverlening. Hoe beter ingericht, des te meer inwoners en ondernemers hun zaken zelf digitaal regelen. Dat vraagt om een uitstekend product met nauwgezet kwaliteits- beheer.

Resultaat

Met deze ambities vond de gemeente Maastricht in Betawerk een partner voor een langdurige samenwerking. Met het Drupal CMS realiseerden we een gemeentelijke website én multisite-platform voor het beheer van alle websites van de gemeente Maastricht. In deze multisite-architectuur draaien de Maastrichtse websites op dezelfde technische kern en met hetzelfde beveiligingsniveau, waardoor
compliancy eenvoudig wordt. Met deze oplossing genereert de gemeente eenvoudig en goedkoop nieuwe (thema)websites, altijd binnen de huisstijl en door de slimme bouwblokken zeer doelgericht en flexibel. De platte en eenvoudige structuur maakt zoeken en vinden gemakkelijk. Gebruikers- onderzoek en -analyse, digitale toegankelijkheid (WCAG2.1) en inclusiviteit vormen de basis voor de nieuwe UX.

Overige informatie

Een overheid wil bovenal betrouwbaar zijn. Dat vraagt nogal wat van een organisatie, zoals de gemeente Maastricht waar meer dan honderd verschillende mensen inhoudelijk verantwoordelijk zijn voor vele pagina’s en nieuwsberichten. In de oude situatie was deze verantwoordelijkheid onvoldoende georganiseerd en leunde op de betrokkenheid van 'interne eigenaren'. Daardoor had de organisatie weinig grip op het kwaliteitsniveau van informatie en dienstverlening.

Dat losten we op door slim geautomatiseerd content management. Met periodieke prikkels helpen we interne eigenaren nu hun zaken up-to-date te houden. Managers krijgen met een dashboard en automatische rapportages inzicht in de actualiteit van hun content. Met een tool voor kwaliteitscontrole analyseren we daarnaast de toegankelijkheid van de inhoud: taalniveau, dode links, WCAG2.1-compliancy en meer. Naast de technische oplossing, hielpen we de gemeente Maastricht ook om dit organisatorisch te implementeren.

Betawerk

Heerlen
Betawerk
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe