Wedden op Real-Time Relevancy

Omschrijving

Met een jaarlijks aanbod van 50.000 sportevenementen, waarvan de quoteringen dagelijks gemiddeld 250 keer veranderen, staat Toto voor een uitdaging om een relevant aanbod aan producten te adverteren. Dit wordt gerealiseerd d.m.v. een volledig dynamische en geautomatiseerde strategie, gebouwd rondom het principe ‘real-time relevancy’, waarin data een sleutelrol speelt.

Doel

Waar de advertentie-inzet in het begin van 2017 enkel bestond uit het aanjagen van enkele organische posts, ingezet op gevoel, is er in een tijdbestek van minder dan een jaar een volledig dynamische en geautomatiseerde strategie opgezet die geheel is gebouwd rondom het principe ‘real-time relevancy’. Om dit te kunnen realiseren werd van ons verwacht dat we dit op een dynamische en geautomatiseerde manier aanpakte om de relevantie te maximaliseren. Zo is er sprake van relevante targeting, waar we competitie specifieke doelgroepen opbouwen a.d.h.v. pixeldata welke registreert wie er recent heeft ingezet op de desbetreffende competitie of de competitiepagina heeft bezocht, en op basis van specifieke tagging toegevoegd aan banners ingezet op display, custom advertising en SEA gericht op deze competities. Deze doelgroep krijgt een Facebook carousel gericht op deze competitie te zien, waarin enkel wedstrijden uit deze competitie worden vertoond. Zo worden mensen bereikt met een advertentie die aansluit bij hun eerder getoonde interesse. Daarnaast worden de advertenties dynamisch gekoppeld aan een competitie specifieke visual, met geautomatiseerde feed-based invulling van de geselecteerde wedstrijden. Ook de wedstrijdselectie is uiterst relevant, deze is gebaseerd op Google Analytics data, welke in een custom report worden ingeladen in een Google Spreadsheet en de wedstrijden sorteert op basis van aantal transacties in de afgelopen 24uur. Deze data wordt via Channable doorgekoppeld naar Smartly, waar op basis van business rules dynamisch wordt bepaald welke wedstrijden worden geadverteerd. Deze combinatie van targeting, dynamische advertentie creatie en wedstrijdselectie op basis van klantdata garandeert een optimale user experience.

Resultaat

De innovatieve campagne is opgezet in Smartly, een tool om geautomatiseerde en dynamische Facebook campagnes op te zetten, waar op basis van een feed en business rules verschillende elementen dynamisch worden bepaald. De feed bestaat uit een XML-feed van de Toto-site met het wedstrijdaanbod, waardoor veranderingen in bv. quoteringen automatisch worden ingeladen. De Google Analytics integratie, die ieder uur ververst, registreert op welke wedstrijden het vaakst is gewed. In Smartly wordt een dynamische template aangemaakt, waar voor alle competities een advertentie afbeelding is gekoppeld. Van deze wedstrijden wordt automatisch een advertentie aangemaakt, waarbij dynamisch een competitie specifieke afbeelding wordt gekoppeld aan de wedstrijd. Ook de advertentietekst, headline (incl. quotering) en landingspagina zijn dynamisch. De combinatie van een volledig geautomatiseerde en op data gebaseerde wedstrijdkeuze en een volledig dynamische creatie van advertenties, aangevuld met een zeer specifieke match tussen de gebruiker en de vertoonde advertentie is een goede stap in de richting van consumer friendly marketing. Middels deze innovatieve campagne setup tonen we de relevantste wedstrijden, terwijl handling- en creatiekosten tot een minimum worden beperkt. Deze insteek zorgt niet alleen voor real-time relevancy, maar ook voor betere campagneresultaten. Zo is in vier maanden tijd de cost-per-click gedaald met 24% en is de click-through-rate gestegen met 94%. Daarnaast hebben we een test gedraaid in december waar we voor prospecting de oude en nieuwe setup hebben vergeleken. Hieruit blijkt dat de effecten ook dieper in de funnel merkbaar zijn, waar de CPA voor Select Bet (-87%) significant beter is met de nieuwe setup.

Overige informatie

Blue Mango Interactive

Eindhoven
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe