Weg naar de Bevrijding

Omschrijving

‘De weg naar de bevrijding’ is een multimediale longread, waar in twaalf hoofdstukken de bevrijding van Noordwest-Europa wordt verteld. Op interactieve wijze worden de indrukwekkende gebeurtenissen tot leven gebracht.

Doel

De vraag.
Het verhaal van de bevrijding… online!
Acht regionale dagbladen van Wegener besloten samen met de regionale omroepen van Gelderland en Brabant het verhaal van de Nederlandse bevrijding te vertellen. Kennis in geschreven tekst en beeldmateriaal uit archieven aangevuld met moderne beelden vormden de basis voor een bijzonder uitgebreide website over het einde van de tweede wereld oorlog. Het project is mogelijk gemaakt door het vfonds en Flink had de eer om het concept, design en de realisatie te verzorgen.

Resultaat

De oplossing.
Multimediale longread in twaalf hoofdstukken.
In een aantal stevige sessies met het team van de opdrachtgever heeft Flink het concept uitgedacht waarmee het verhaal in twaalf hoofdstukken en in chronologische opbouw tot leven kon komen.
Flink heeft ervoor gezorgd de uitgebreide content op verschillende manieren aan de lezer aan te bieden en zo een dynamische ervaring van de bevrijding van Noordwest-Europa gecreeërd.
De tekst van alle hoofdstukken wordt ondersteund door verschillende media, zoals geluidsfragmenten, fotografie, videomateriaal en interviews. Daarnaast is met behulp van kaartanimaties de strijd van de invasie inzichtelijk gemaakt en met behulp van parallax scrolling het verband gelegd tussen de situatie van toen en die van nu. Op deze manier wordt het verhaal van de bevrijding van Noordwest-Europa op indrukwekkende en tastbare wijze weergegeven.
Flink heeft nauw samengewerkt met het redactionele team dat keihard gewerkt heeft om de unieke content voor alle twaalf hoofdstukken te verzamelen.

Het resultaat.
240.000 bezoekers en 3e prijs GOPNL!
Na het lanceren van de longread zijn de nieuwe hoofdstukken volgens de werkelijke tijdlijn van de bevrijding aan het verhaal toegevoegd. Zo werd de website gedurende deze periode drukbezocht en kwamen bezoekers regelmatig terug om de nieuwe content te lezen. Inmiddels staat de teller op 240.000!
Als kers op de taart is Weg naar de Bevrijding uit maar liefst 275 inzendingen bij de verkiezing van de beste historische website van het jaar door de vakjury beloond met de derde prijs!

Flink

Den Haag
Flink
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe