Wereldwijd kennis delen

Omschrijving

In ontwikkelingslanden is er vaak een tekort aan goede berichtgeving. Belangrijk dat de informatie dus klopt. Aan kenniscentrum The Broker de taak deze te bundelen en te checken, zodat ngo’s, universiteiten en overheden hierop kunnen varen.

Doel

Migreer onze bestaande content naar een nieuw, open source CMS wat dient als informatie platform en dat bijdraagt aan de vindbaarheid en opslag van onze artikelen.

Resultaat

Er dragen veel mensen bij aan artikelen op The Broker. We gaven deze gebruikers een gezicht. Dat deden we door profielen op te stellen met foto’s en de gepubliceerde berichten aan deze gebruikers te hangen, met ieder een andere gebruikersrol: de een is auteur, de ander is de redacteur. We hebben deze rollen aangepast, zodat ze meer mogelijkheden en functies hebben die passen bij The Broker. Zo is het voor iedereen eenvoudig om om de content bij te dragen, maar blijft er een kwaliteitscontrole op het eind.

Overige informatie

Er stond een tweede uitdaging op ons te wachten: het overzetten van 11.000 artikelen, gebruikers, categorieën en afbeeldingen naar het nieuwe systeem. Handmatig ben je daar een millennium mee bezig, dus gingen we aan de slag met een zogenoemd migratie-algoritme. Van nerdtaal naar gewonemensentaal: door middel van een op maat geschreven ‘robot’ hebben we alle data vlekkeloos overgezet, zodat alles er ook in de nieuwe website netjes uitziet.

ZUID creatives

Tilburg
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe