Willem de Kooning Academie: Graduation Platform

Omschrijving

Afstuderen in 2020 en 2021? Dat ziet er toch anders uit dan voorgaande jaren. Een afstudeerevenement en een fysieke expositie is door Corona niet mogelijk. Voor de Willem de Kooning Academy hebben wij daarom een digitaal platform gerealiseerd, waarop al het afstudeerwerk van de alumni samenkomt: de Graduation Catalogue!

Doel

De WdKA is een internationale academie voor bachelor- en masteropleidingen in media, art, design, leisure en education van Hogeschool Rotterdam. Een ‘live’ expositie is altijd een onderdeel geweest van het afstuderen. Maar door de coronacrisis was de realisatie van een betere, duurzame, maar vooral digitale presentatievorm opeens meer dan ooit noodzakelijk.

WdkA vroeg Level Level een uitgesproken online platform te ontwerpen en ontwikkelen. Een omgeving waar afstudeerders zichzelf en hun werk aan de wereld konden presenteren.

Voor Willem de Kooning Academy was het belangrijk dat elke afgestudeerde een eigen omgeving kreeg. Een omgeving waarop het afstudeerwerk wordt gepresenteerd, maar waarop de afgestudeerde ook ander werk kan laten zien en meer kan vertellen over zijn of haar werkwijze en achtergrond. Een uniek digitaal CV!

Resultaat

We zijn trots dat we binnen één maand zo’n succesvol digitaal alternatief voor het graduation evenement hebben kunnen realiseren. De Graduation Catalogue is nu hét platform waar de nieuwe talenten van de Willem de Kooning Academy hun werk kunnen exposeren.

Zo’n 400 studenten hebben een eigen, unieke, uitgesproken digitaal portfolio. Hierdoor hebben we er toch voor kunnen zorgen dat ze het afstudeerwerk aantrekkelijk en toegankelijk hebben kunnen presenteren.

In deze Graduation Catalogue komt al het werk van de studenten samen. De bezoeker kan vanuit één centraal punt door al het werk van andere afstudeerders zoeken op basis van disciplines en specifieke afstudeerprogramma's.

We hebben een maatwerk WordPress-thema ontwikkeld, waarbinnen elke student een unieke subsite kreeg. Persoonlijk, eigen, origineel, maar wel binnen gestelde kaders. Studenten kunnen zelf bepalen hoe hun subsite eruit ziet en er zijn genoeg mogelijkheden om zich van elkaar te onderscheiden, of het nu om kleur, structuur of inhoud gaat.

De mogelijkheid om dit platform voor lange termijn te blijven gebruiken en uit te breiden hebben we steeds in ons achterhoofd gehouden bij de ontwikkeling. Elk jaar kan de Willem de Kooning Academy de studentgegevens van de alumni van dat jaar in één keer inladen, waarna automatisch alle studentenaccounts worden aangemaakt.

Level Level

Rotterdam
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.

Disciplines

Tags

+ Voeg case toe