Windplanner.com

Omschrijving

Windplanner is een do-it-yourself webapplicatie voor de visualisatie van windmolenprojecten. Het laat de impact op de omgeving zien in 2D, 3D en in VR. Online en real time. Waarom? Omdat windmolenprojecten vaak op gevoeligheden stuiten. Draagvlak creëren is daarom cruciaal. Windplanner faciliteert de dialoog op basis van fotorealistische beelden.

Doel

The Imagineers hebben - onder andere voor Royal Haskoning DHV (kortweg RHDHV) - vele Ruimtelijke Ontwikkelingsprojecten gevisualiseerd. Ervaring leert dat het maken van een fotorealistische visualisatie tijdrovend kan zijn. En daarom stelden zij zichzelf de vraag: wat kunnen wij doen om het onze (potentiële) klanten nog makkelijker te maken? Kan het sneller? Kan een klant zelf de visualisatie maken? En super gebruiksvriendelijk? En kan je ook samen online aan een project werken? Zo is het idee voor Windplanner ontstaan.

De ontwikkeling van windparken ligt namelijk vaak gevoelig. De impact op de omgeving is een belangrijk punt van aandacht. Meestal starten projecten vertrouwelijk. Daarom is het handig en vooral efficiënt dat initiatiefnemers de visualisatie zelf in de hand hebben. Dat zij verschillende scenario’s gemakkelijk kunnen uitwerken en de impact op het landschap kunnen zien.

Resultaat

Windplanner is een revolutionaire webapplicatie om zelf windprojecten te visualiseren. Kernwoorden: zelf, snel, online, real time, samenwerken en lage kosten. En vooral: gebruiksvriendelijk. Een echte game changer.

Op een Google Earth-achtige wijze kun je de locatie voor je windpark kiezen. Je kiest het type windturbine, en je kan hoogte, rotordiameter en verlichting aanpassen. Je kan het effect zien van allerlei variabelen zoals dag, nacht, schaduwwerking en windrichting. En vanuit verschillende kanten de windmolen(s) bekijken.

Ook kun je samen aan projecten werken. In maar twee klikken en real time. Dit versnelt het project: elke verandering is meteen zichtbaar.

Met deze fotorealistische beelden kan je de dialoog aangaan met betrokkenen en kan iedereen zien waar het werkelijk over gaat. In 2D, 3D en ook in VR. Dat zegt zoveel meer dan ‘een stip op de kaart’. Iedereen kan het plan letterlijk van verschillende kanten bekijken. En dat praat wel zo makkelijk.

RHDHV is één van de launching customers. En enthousiastelingen van het eerste uur. Binnen RHDHV wordt er graag gewerkt met de Windplanner van The Imagineers. “Het doet precies datgene wat ze beloven. We krijgen snel inzicht in wat windturbines op nieuwe locaties betekenen voor het landschap. Wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. En we delen dat, intern en met onze opdrachtgevers. Eindelijk een applicatie waarmee we zelf snel onze projecten kunnen visualiseren en analyseren, al naar gelang wat er voor onze projecten nodig is.”

Overige informatie

Windplanner is als abonnement beschikbaar, zonder voorafgaande investering. Het werkt op PC (Windows en Mac) en tablet (iPad en Android). Een snelle internetverbinding is wel een vereiste. Met deze applicatie willen the Imagineers internationaal de markt op. Tijdens de introductie op de Windenergie beurs in Hamburg en recent op de Wind Expo in Tokyo is Windplanner met overweldigend succes ontvangen.

In de applicatie kunnen beelden van Google Street View, Cyclomedia, en eigen panoramafoto’s gebruikt worden. En kaartgegevens van andere aanbieders (hoogte, wind, etc) kunnen geïntegreerd worden.

The Imagineers

SNEEK
The Imagineers
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe