Yeaz! Eenvoudig zakelijk lenen, van nu

Omschrijving

Yeaz! is de menselijke kredietverstrekker, zonder de tussenkomst van mensen! Bij veel partijen is het aanvragen van een zakelijke lening een erg frustrerend proces. Yeaz! doet het helemaal anders, Yeaz! wil geen leningverstrekker zijn, maar een financiële partner. Deze visie vormt de basis voor de propositie en de communicatie.

Doel

Binnen 1 jaar 200 nieuwe klanten, dus 200 uitstaande leningen, goed voor 3.5 miljoen euro. Dat was het heldere sales doel van Yeaz! in 2018.

Vanuit het disruptieve karakter van Yeaz! waren er duidelijke doelstellingen voor de manier waarop leningen verstrekt worden.


Op basis van vertrouwen, met de ambities van ondernemers voorop.
Dat werd dé leidraad voor UX, design, tone of voice, technologie en campagnes. Het UX moest simpel en intuïtief zijn. Het design, strak en overzichtelijk. De tone of voice, menselijk, zonder poespas, niet afstandelijk maar als een vriend. En technologie die in dienst staat van de ondernemer via slimme koppelingen, waardoor je met een paar vragen binnen 5 minuten weet of je kan lenen en hoeveel.

Doelstellingen, die opgeteld er voor moeten zorgen dat Yeaz! dé leenverstrekker voor de kleine ondernemer wordt. Een ondernemer die nu tussen wal en schip valt.

Resultaat

Yeaz! ging als een speer van start. Binnen vier maanden na livegang werd het initiële sales doel al behaald. 700 klanten hadden inmiddels een lening, 350% meer dan de doelstelling. Ook het uitstaande bedrag aan leningen overtrof alle verwachtingen. 223% hoger, 7.8 miljoen euro in plaats van 3.5 miljoen euro.

Yeaz! raakte niet alleen een gevoelige snaar als je kijkt naar de cijfers. Ook in klanttevredenheid scoort het hoog. Veel vijf-sterren ratings op Google, waarin vaak gemak, transparantie, goede service en positief verrast, wordt genoemd:

“Lekker informeel contact, maar wel duidelijk en to the point. Snel en efficiënt geregeld. Duidelijk een aanrader. Yeaz succes !”

Dankzij de datagedreven lean approach hebben de online campagnes geresulteerd in +300% conversie.

Yeaz! blijkt een menselijke kredietverstrekker en dat zonder de tussenkomst van mensen!

Het aanvragen van een zakelijke lening hoeft namelijk écht niet ingewikkeld te zijn en lang te duren. En dat slaat aan bij de beoogde doelgroep!

DotControl | Data Driven Creative Agency

Rotterdam
DotControl | Data Driven Creative Agency
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe