Zehnder - ComfoAir Q

Omschrijving

Binnen gebouwen zit de lucht vaak vol met vervuilde stoffen die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. De Zehnder ComfoAir Q regelt de aan- en afvoer van lucht en kan al deze klachten verminderen. Om de gebruikersvriendelijkheid te bevorderen zocht Zehnder naar een oplossing om de systemen vanaf afstand te bedienen.

Doel

Zehnder wilde als marktleider op het gebied van ventilatie met warmteterugwinning ondersteuning bieden bij een juiste installatie, service en onderhoud van de Zehnder ventilatie-units. Zowel de eindgebruiker als de professionele installateur moesten door middel van een app kunnen communiceren met de systemen.

Resultaat

Voor het inzetten van de app is in het proces een backend ontwikkeld die als cloudoplossing wordt gebruikt. Deze oplossing biedt Zehnder de mogelijkheid om operationele informatie over de inzet van de Zehnder ComfoAir centraal te registreren, en deze in de toekomst te kunnen gebruiken als input voor nieuwe producten of productverbetering.

Uiteindelijk ontwikkelden we een native app die via de CANbus interface van de ComfoAir communiceert. Hierdoor is een oplossing verkregen waarbij de aansturing en informatie van de Zehnder ComfoAir tegelijk via verschillende interfaces in te zien en te gebruiken (wijzigen) is.

Overige informatie

Een volledige connectivity voor Zehnder ComfoAir en de mogelijkheid de apparaten te bedienen, vanaf afstand of ter plekke. Met een kostenbesparing als gevolg. Daarbij is de service van de cloudoplossing altijd toegankelijk en worden gegevens veilig opgeslagen.

52DN speelt in op de ontwikkelingen van deze tijd met Voice Control. Met drukke werkdagen en razendsnelle veranderingen op technisch gebied, is het meer dan welkom om tijd terug te winnen door alles wat gemakkelijker te maken. De vervolgstap is de voorbereiding om de Zehnder ventilatiesystemen aan te sturen door middel van spraak.

52DN

Enschede
Ook aan deze case gewerkt?
  • Hiervoor moet je ingelogd zijn.
    Nog geen account? Registreer je dan nu.
+ Voeg case toe