Sociaal zorgnetwerk | Deel je zorg

Omschrijving

Deeljezorg is een sociaal netwerk voor iedereen met een hart voor goede zorg in Nederland

Achtergronden van deze case

Deeljezorg.nl is een plek waar iedereen zijn eigen verhaal, ervaring, oproep of tip kwijt kan over zorg en welzijn en waar je de verhalen van anderen kunt lezen.
Je krijgt reacties van gelijkgestemden, mensen met vragen of juist ervaring. Je kunt je eigen groep starten over een onderwerp dat je belangrijk vindt, mensen uitnodigen en met hen in gesprek gaan. Je kunt foto’s, video’s of bestanden plaatsen om je verhaal of oproep kracht bij te zetten. Je kunt er zien wat anderen vinden van de zorg waar jij naar op zoek bent of mensen helpen in hun zoektocht. Je kunt je verhaal ook koppelen aan een zorgaanbieder of gemeente. Ook vind je belangenbehartigers die je verder kunnen helpen of met jouw verhaal aan de slag gaan.

Doel

De meerwaarde van Deeljezorg.nl als sociaal netwerk ligt voor een groot deel in de betrokkenheid van de Zorgbelangorganisaties. Zij zijn actief op veel van de onderwerpen die deelnemers aan Deeljezorg.nl bezig houden. Daarbij werken zij samen met lokale, regionale en landelijke patiënten- gehandicapten- en ouderenorganisaties. Maar ook met overheden, zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Allemaal met als doel de positie van mensen die van zorg en welzijnsvoorzieningen gebruik maken te verbeteren en de kwaliteit daarvan te verhogen. Op Deeljezorg.nl zijn medewerkers van Zorgbelang aanwezig als luisterend oor, tipgever, informatieverstrekker en waar nodig ondernemen zij actie naar aanleiding van berichten of oproepen.

Resultaat

Deeljezorg is een plek waar iedereen zijn verhaal, ervaring, oproep of tip kwijt kan over zorg en welzijn en die van anderen kan lezen. Dit Sociale Netwerk is een initiatief van de 13 provinciale Zorgbelangorganisaties. Ecommany heeft dit sociale netwerk ontwikkeld op basis van de open source blog software van WordPress MU en addon BuddyPress. WordPress maakt het mogelijk om meerdere blog op één domein te installeren en beheren. BuddyPress biedt als toevoeging op WordPress MU een Social Network Platform dat gebruikers de mogelijkheid biedt om met elkaar in contact te treden

+ Voeg case toe